PDA

View Full Version : Quick aero port Q



I Like Waffle
04-07-2009, 11:30 AM
So im doing my first aero box today and wanted to clarify on something. Manufacturer reccomends 1.5 each tuned to 50 hz with 2 13" ports. Im gonna build a box 3.1 cubes gross minus port and sub displacement, tuned to 38 hz. Gonna be 2 3" ports 10.5 inches long, what im wondering is does each sub need its own set of ports? kind of like with a slot port each driver needs an amount of port area. Could someone just explain all this to me :)

Lakota
04-07-2009, 12:40 PM
50 hz? ****, that's way too high of a tuning. My burp boxes aren't tuned even near that high. For 2 12's I would run at least 3 4" aeroports. 4 is preferable, but is sometimes hard to fit.

SSS 18734
04-07-2009, 12:44 PM
What subs?

I Like Waffle
04-07-2009, 11:14 PM
some Ma audio xq 10"s. Cheap little 10"s i got for 30 bucks. I bought 10ft of 3" pvc today so im gonna be using that for ports. Box is gonna get finished tommorow. Another member reccomended i do 2 3" ports 10.5" long so itll be tuned to 38hz...3.5cubes gross

I Like Waffle
04-08-2009, 08:00 PM
So i was wondering if someone could answer the 1 question i had so i could possibly finish my box. I dont know jack about aero ports so i need help here. As far as i know im doing 2 10.5 inch long ports