PDA

View Full Version : Best port placement for crew cab truck??



Fuknmovin
04-01-2009, 10:51 AM
OK I built a really nice console box for the back seat of my crew cab at 4.33CF and tuned it to 40Hz and am running 3, 4" aeros port up right now and sub up at an angle toward the front and I am running 3500 watts (measured with the DMM) to it RMS. I want to know how to make it louder in this vehicle as it seems like it should be louder, I only have a cheap Radio shack DB meter but it only reads 124db??? What the Fu@#! I don't get it, this thing should be bangin for that kind of power and sub?? Any Ideas?? Should I get another 4" port? what do I do?

Thanks!

Buck
04-01-2009, 10:54 AM
Fire the ports to the side or backwards.

Fuknmovin
04-01-2009, 11:18 AM
That will help huh? I was thinking of doing that, I figure I could cap the top off and put them in the sides, you think the 40Hz is good for the AQ? I was trying to make it loud and then let it go below the tuning for the lows when I want to play music.. What is better, the back or side for the crew cab?

Buck
04-01-2009, 11:29 AM
Eh, probably side unless you have the back seat taken out. And if you like lows I would tune more around 36hz.

Fuknmovin
04-01-2009, 11:43 AM
The seat is out but I am planning on putting bucket seats in the back later. What about a baffle over the ports to help port loading and then kerf it toward the back window?? I have seen "loading boxes" before, could this work? It would be easy to do just to try I guess..

Buck
04-01-2009, 11:44 AM
If you did that, just kind of mess around with it. I'm in the process of testing with a bunch of different setups with the direction the port and sub fire.

Buck
04-01-2009, 11:47 AM
http://i640.photobucket.com/albums/uu126/jtbuck92/DSCN0492.jpg

Everything is now underneath platform so now I can do almost anything. I have about 60x(20-26) inches of surface area to work with.

http://i640.photobucket.com/albums/uu126/jtbuck92/DSCN0499.jpg

SPLaudio
04-01-2009, 01:10 PM
that radio snack shack is no where near close,lol. you cant measure rms wattage with a dmm alone. post a pix of the install and we can go from there...

Fuknmovin
04-01-2009, 01:25 PM
so i should try the dog house idea..

t1990le
04-01-2009, 01:31 PM
You should be louder than that, I have 2 500watt 12s and a 1000watt amp in my reg cab F-150. 4.05 cu ft tuned to 34hz and I have shook everything loose in my truck. :D. My truck is close to 144db. The fuse door comes off, I broke a windshield wiper and It poped off the tilt lever formy steering wheel.

Fuknmovin
04-01-2009, 01:41 PM
I did it then used the chart i got to tell watts

bhsdriller
04-01-2009, 01:46 PM
In my ext. cab I have the same sub in 4 cubes. The sub is facing forward with the port on the drivers side. Pretty **** loud

Fuknmovin
04-01-2009, 03:33 PM
so the port to the sides should be best? I will have to build a new box for that to work so I only want to do it if it will really help!

Fuknmovin
04-01-2009, 04:17 PM
what about getting some 90 degree bends and aiming them back just to try it?

SWFL
04-01-2009, 04:50 PM
You should be louder than that, I have 2 500watt 12s and a 1000watt amp in my reg cab F-150. 4.05 cu ft tuned to 34hz and I have shook everything loose in my truck. :D. My truck is close to 144db. The fuse door comes off, I broke a windshield wiper and It poped off the tilt lever formy steering wheel.

i call :bsflag: 144db maybe, but on 1k watts and breaking windshield wipers and poped the tilt lever dont think so those are some stiff things or esle u have a faulty truck or its not the one in your pic and a 1950f150 lol

Fuknmovin
04-01-2009, 08:03 PM
ok, tried the 90's and did basically nothing?? Seemed to hit the lows a bit better but that's because it made the ports longer. I am really not getting it, my brother in law has a escalade with a Incriminator audio death penalty 18 and a Hifonics 2608 that BRUTALLY KILLS my setup and I have over 1K watts more than him in a smaller cab? I really don't know what to do here, should i just scrap my nice box and start over? Here is a pic of my build... 4.33 CF 40HZ three 4" aeros and CRAP for bass!! Moth%$ F@@#%r!

SWFL
04-01-2009, 08:06 PM
tune lower to like 33hz

SWFL
04-01-2009, 08:10 PM
also u only got 37 total for port area thats not much for one 15 when trying to hit the lows grab like 2 6" or one 8"

Fuknmovin
04-01-2009, 08:47 PM
Really? I asked like 20 people on here if three 4's were good, nearly ALL said yes??? You think I need one more? Aeros are supposed to be worth double that of a slot I thought?