PDA

View Full Version : is this enough bracing?



taintedplay
03-19-2009, 03:55 PM
http://i113.photobucket.com/albums/n236/Taintedplay/subsbox.jpg
ok subs will be 4 15inch re se's off of a aq3500d

1. one threaded rod down the middle, is that enough?

2. ill have a flushmount baffle(as shown) but is two sheets plus the beauty panel ontop needed?

3. also, i only have room to mount the aq on the box, if i have that side double thick mdf plus rubber grommits, is that enough to stop vibration/flexing?

taintedplay
03-19-2009, 05:27 PM
http://i113.photobucket.com/albums/n236/Taintedplay/box3.jpg
or this. the lighter gray parts would be like 1x4's covering all the edges and down the middle

01 S 10
03-19-2009, 05:29 PM
looks good, all-thread will hold that ish tight, dont worry

SPLaudio
03-19-2009, 05:30 PM
would use threaded rod between each sub top to bottom too...

grassroots
03-19-2009, 05:31 PM
SE's are light woofers, i wouldn't worry about all that extra bracing....

audioarsonal
03-19-2009, 05:35 PM
Its not the amount the subs weighs that determines bracing!The MM of 4 15's at 45hz is alot and at resonance the box can flex tremendcily.The bracing is to stop this not support the weight of the subs.

taintedplay
03-20-2009, 01:56 AM
id rather be safe than sorry, and since my amp is going to be on the box i really want to be safe. heres what i think ill do. 1x1 board run around like i showed, does it matter what type of wood?

then allthread down the middle, and between each sub. then on the wall with the amps, have it double layered

audioarsonal
03-20-2009, 08:22 AM
That should be suffecient.

Trixter
03-21-2009, 11:52 PM
i'd use the 1x frame