PDA

View Full Version : Aero port ?



1ndatrunk
03-19-2009, 01:19 AM
6.5cuft box+ 18"CSX= ? 4" aeros?
How many 4" aeros should I use in this box? This is for daily only and will be tuned to 35-38hz. Please help me quick so I can get this done in the morning. Thanks

WildSebring
03-19-2009, 01:22 AM
6.5cuft box+ 18"CSX= ? 4" aeros?
How many 4" aeros should I use in this box? This is for daily only and will be tuned to 35-38hz. Please help me quick so I can get this done in the morning. Thanks

I'd personally use two 4" Aero's or 1 6" Aero...

18inchjeepin
03-19-2009, 01:24 AM
...4

1ndatrunk
03-19-2009, 02:14 AM
I'd personally use two 4" Aero's or 1 6" Aero...

Only 2? That seems like it wouldn't be enough.


...4

I was thinking of that many, but then I thought about doing 6 ports. Would that be too much port area?

shavenblazer
03-19-2009, 02:15 AM
2 6in ftw

1ndatrunk
03-19-2009, 02:18 AM
2 6in ftw

I would, but I already have too much pvc sitting around here as it is:crap:

WildSebring
03-19-2009, 02:21 AM
4 Aeros ftw then...:)

shavenblazer
03-19-2009, 02:24 AM
You can do 4in i was going to run 4 on my btl i was just scared cause it wasn't enof port area.

1ndatrunk
03-19-2009, 02:35 AM
You can do 4in i was going to run 4 on my btl i was just scared cause it wasn't enof port area.

2 6" ports are the same as 4 4"s right? If 4 4"s weren't enough for yours will it be enough for me? Would 6 4"s work? Too much or not enough?

shavenblazer
03-19-2009, 02:37 AM
4 4in are not the same as 2 6 in i just didnt want the hastel with all those ports.

thegreatestpenn
03-19-2009, 02:38 AM
personally I use 1 4" aero per 1.5 cu.ft. so that would come to 4 for your enclosure. 2 6"s would be closer to optimal port area tho. 1 6" has more area than 2 4"s

1ndatrunk
03-19-2009, 02:43 AM
personally I use 1 4" aero per 1.5 cu.ft. so that would come to 4 for your enclosure. 2 6"s would be closer to optimal port area tho. 1 6" has more area than 2 4"s

Would 5 4"s be better than 4 then?

thegreatestpenn
03-19-2009, 02:45 AM
it'd be overkill and the ports would have to be very long

Lakota
03-19-2009, 02:45 AM
4 4" is just barely enough, imo. But, I'm the type that likes to run a lot of port :)

soloXgt
03-19-2009, 02:46 AM
see what the lengths would be for 4 and 5 ports and go from there

1ndatrunk
03-19-2009, 02:47 AM
4 4" is just barely enough, imo. But, I'm the type that likes to run a lot of port :)

So would you do five or six 4"ers? This is for daily if that makes a diff

shavenblazer
03-19-2009, 02:48 AM
I run 3 internal aero ports in 4 cubes for my 15 an 2 external in 3.5 cft for my 2 10"s.

thegreatestpenn
03-19-2009, 02:49 AM
if its not an SPL box, I don't think u need more than 4. 5 is def doable but not necessary at all

1ndatrunk
03-19-2009, 02:52 AM
I'll stick to 4 then and see what happens. I've got plenty of wood, if it doesn't work

thegreatestpenn
03-19-2009, 02:55 AM
what're you doing with the xsite amp? I may know someone that wants to buy it (even tho they need something bigger, but they can start with your amp)?

shavenblazer
03-19-2009, 02:58 AM
Pics of the build :)

1ndatrunk
03-19-2009, 03:06 AM
what're you doing with the xsite amp? I may know someone that wants to buy it (even tho they need something bigger, but they can start with your amp)?

It'll be my backup once someone sells me something big. I may just buy my boys Opti4000D for $400. I may sell it for the right price though. How much does he want to spend? BTW I can get those C&D batts you posted about from ebay for $50 picked up:veryhapp:, the guy lives 10min from me. Let me know about the amp though.


Pics of the build :)

I'll take some once I get the box plans finalized. I may be able to sqeeze an extra .5-1 cuft out of my trunk.

thegreatestpenn
03-19-2009, 03:09 AM
His username on here is nwbowman1977 PM him about your amp. He'll probably ask me about it and I'll vouch for you. I can' believe you got those batts for so cheap. I woulda bought 3 2 weeks ago. Alas i'm rolling with kinetik for a bit

1ndatrunk
03-19-2009, 03:16 AM
His username on here is nwbowman1977 PM him about your amp. He'll probably ask me about it and I'll vouch for you. I can' believe you got those batts for so cheap. I woulda bought 3 2 weeks ago. Alas i'm rolling with kinetik for a bit

Ok, I'll pm him now. Thanks