PDA

View Full Version : Alpine Type X Components



Audiopulse88
02-08-2009, 04:06 PM
I was just woundering if anybody has had any experience with them and if so would you recomend them?

alxmlr789
02-08-2009, 04:09 PM
Theres like 4 different sets.


Pro's or refs?

07's or 08-09's?

Audiopulse88
02-08-2009, 04:10 PM
Srry Pro's and 08-09's

alxmlr789
02-08-2009, 04:18 PM
I had a set for a little bit, never got around to installing them.

VERY well built, and tons and tons of passive options. You can bi amp the crossovers, so you can send a certain amount of power to each of them.

http://www.diymobileaudio.com/forum/member-product-reviews/28522-alpine-spx-17pro-review.html

He did a great review of this set. It's worth taking a look at.

boardroomjimmy
02-08-2009, 04:33 PM
I've got a pair of spx 17 pros and an old set of spx 177a's (circa 2004) installed. Until I bought my pros, the old 177a's were my favorite. The 177a's were built by vifa for alpine, and have endured years of abuse and still sound very good. The spx pro tweeter sounds amazing to me, clear and powerful without being sharp. The 6.5's have good mid bass and play quite low. I paid 350.00 online and feel their worth every penny. Retail pricing is absurd. (powered by 300/2)

Audiopulse88
02-08-2009, 04:44 PM
Thanx for the help

Tlan
04-24-2009, 02:52 PM
could i power these with a 300/4 ? 75w per ch

vellocet
04-24-2009, 03:00 PM
75 per channel? Are you running an active crossover, or are you going to use the xover that the speakers come with? Your proably better bridging that amp and running all 4 off the passive xover, unless your going active.

Have heard lots of good things about those speakers though.

troy_audi0
04-25-2009, 11:56 AM
could i power these with a 300/4 ? 75w per ch

Bi-amp them on that or bridge it..
ither way they sound great
I have 300x2 on mine..
JL Audio HD600/4 (150x4 or 300x2)

Tlan
04-25-2009, 11:49 PM
well i just got them professionally installed
i think they are just running off 75watt per chanel and they sound great !
i have a x693 kenwood hu. these speakers blow away my JL VR 6" comps

JL amps are underated for what they can put out

Brian_smith06
04-25-2009, 11:54 PM
well i just got them professionally installed
i think they are just running off 75watt per chanel and they sound great !
i have a x693 kenwood hu. these speakers blow away my JL VR 6" comps

JL amps are underated for what they can put out

oh really?:confused:

Tlan
04-26-2009, 12:28 AM
i dunno it sounds good right now to me no distortion

Tlan
04-27-2009, 11:44 AM
i have a kenwood x693 and iam wondering if i should use the xovers on the HU or just use the filters on my amp for HP filter and slope ?
i have it set on my 60hz for the fron 12db slope and 50hz 12db slop
my rears are JL VR690 6x9
i do not have sub