PDA

View Full Version : tuning a box



iceteebone
08-07-2003, 08:44 PM
i was wondering how do you tune a ported box?

MXJMR
08-07-2003, 08:49 PM
w/ the length of the port

Trixter
08-08-2003, 10:18 AM
You tune a ported box by the internal surface area of the port. The more area, the lower the freq, the less the higher the freq.
I think what MXJMR was saying, is if you stay with the same height and width (or circumference) of your current port, you can tune it by adding or subtracting lenght to increase or decreas it's area.

The larger the port's opening, the longer it is going to have to be to get a low freq, just the opposite for a port with a smaller opening.

http://jlaudio.com/tutorials/ports/index.html

accord18
08-11-2003, 06:19 PM
trixter hit right on the head