PDA

View Full Version : RE XXX Tweeter



x2o
12-22-2008, 11:29 PM
It's reading 0.5 ohms, but it is still working.. Mids/highs amp just kicks into protect at high volume, but at low volumes the tweeter is still producing sound. Now when I got that ohm reading I assumed it was blown, but uh, it seems it is not.

Suggestions on what the hell to do?

shaneb
12-22-2008, 11:44 PM
tweets are8ohm usually?
u have sound at low volume? like a hiss or just still plays?

Etac
12-22-2008, 11:45 PM
if you got a ohm reading of .5 its most likely done

i had a mid once have a similar problem kind of... it would read 0.. or real low, i would mvoe the cone, it would read fine, sometimes it would sound alright at low volumes but once the volume went up it would just go nuts and sound like ****... i think it had a loose connection between the voice coil and tinsel because moving the cone seemed to be making the differnce

jagblazer01
12-22-2008, 11:46 PM
is the other one reading normal?

x2o
12-22-2008, 11:47 PM
tweets are8ohm usually?
u have sound at low volume? like a hiss or just still plays?

at low volumes it plays just as any tweeter should. Reproduces the full sound, not just a hiss.

And the XXX component tweeters are 4ohms I believe, but should read 3.6 or so. The other one reads 3.6, but that one reads 0.5 for some reason

x2o
12-22-2008, 11:47 PM
is the other one reading normal?

Yep, other one is fine

x2o
12-22-2008, 11:49 PM
if you got a ohm reading of .5 its most likely done

i had a mid once have a similar problem kind of... it would read 0.. or real low, i would mvoe the cone, it would read fine, sometimes it would sound alright at low volumes but once the volume went up it would just go nuts and sound like ****... i think it had a loose connection between the voice coil and tinsel because moving the cone seemed to be making the differnce

Was hoping this wasn't the answer :(. It doesn't go nuts though and sound like ****, well it might but since tweeters are hard to hear since they are so subtle as it is already I may not realize it. :p:

I sent an email to RE, but was hoping I'd get some input now on the forums since it's after business hours :)

x2o
12-23-2008, 12:35 PM
ttt?

00poop6x
12-27-2008, 10:49 PM
I would not have that tweeter hooked up the amplifier any long. Hopefully it's still under warranty since you bought it from an authorized dealer, let's see what RE says.

x2o
12-28-2008, 03:28 AM
I would not have that tweeter hooked up the amplifier any long. Hopefully it's still under warranty since you bought it from an authorized dealer, let's see what RE says.

Yeah already on it's way back to RE. Will update the thread with the final verdict :).

Proximity
12-31-2008, 07:15 PM
The XXX components are 2 ohm correct? Both tweeter and mid?

Anyway I'm thinking about picking these up, tell me what you think with them once they're set

Adnan
12-31-2008, 07:20 PM
^
yeah they're two ohms....those things are ****** i wanna pick up a pair this spring

x2o
12-31-2008, 07:22 PM
No, the tweeters are 4 ohm, mids are 2ohm. Not sure what the ohm load totals out to throught he passive crossovers as I'm running active. But the mids I got about 2.4ohms, and the tweeter (good one) reads about 3.6-3.8

The one side I have sounds great :). Midbass is amazing and plays down to 50hz on 90w without bottoming out :p:.

Proximity
12-31-2008, 08:31 PM
Why did it blow? Doesn't make me feel good about giving them a good amount of power

x2o
12-31-2008, 11:06 PM
Why did it blow? Doesn't make me feel good about giving them a good amount of power

I believe I received it damaged. It isn't blown, it still plays 100% fine, just at .5 ohm, which my mids/highs amp can't do, haha