PDA

View Full Version : question about audio buzz



leong6gtp
11-23-2008, 06:36 PM
So i have a xbox 360 wired to my pioneer headunit. But when i turn it on there is a faint buzzing sound from my speakers. What could be the culprit of that? I breifly heard about interference or seomthing with the wires but im not sure. Just to make sure i plugged in my PSP to it too and there was no buzzing noise.
BTW anyone here install a battery relocation kit before? I have a summit racing one im gonna install and wondeirng if anyone has any tips. Thanks for the help!

hatemonger
11-23-2008, 06:38 PM
xbox might be introducing ground loop.

leong6gtp
11-23-2008, 07:13 PM
xbox might be introducing ground loop.

sorry im not really familier with this. what does that mean? is there anyway to stop it?

truckramrod
11-23-2008, 07:47 PM
Do you have the 360 plugged into a power inverter?

hatemonger
11-23-2008, 07:49 PM
you could buy a ground loop isolator, and put it on the audio rca's.

leong6gtp
11-23-2008, 08:56 PM
Do you have the 360 plugged into a power inverter?

yes i do.

leong6gtp
11-23-2008, 08:56 PM
you could buy a ground loop isolator, and put it on the audio rca's.

so basically take my rca's audio and ground them like where i grounded my inverter?

hatemonger
11-23-2008, 08:58 PM
so basically take my rca's audio and ground them like where i grounded my inverter?

no. go to radio shack and buy a ground loop isolator. it explains itself after that.

leong6gtp
11-23-2008, 09:26 PM
no. go to radio shack and buy a ground loop isolator. it explains itself after that.

ok thanks a lot for the help. :)

leong6gtp
11-26-2008, 05:26 PM
ok so i put in the ground loop isolator and it still buzzes. the way i have my set up the wires coming form the 360 are hooked to an extension terminal then theres a cable that runs all the way to the front in the glove box which is plugged into a AV switcher then goes to my HU. mabe i should put the ground loop isolator right before my 360 plugs into the AV swicther? or put it in when it comes out of the AV switcher and to the HU.

leong6gtp
11-26-2008, 07:12 PM
So i wired in the ground loop isolator before the wires go to the HU. Im thinking it ahs something to do wire the power wire going back to my inverter. i ahve a switch between the inverter as well.