PDA

View Full Version : My own desiqn?



Sugary Monkey
11-11-2008, 11:24 AM
I used the instructions in the sticky to design this box using Win ISD
http://i20.photobucket.com/albums/b233/djadhd/Sub%20Woofer%20Box/PortedBOXSketchup.jpg

Sides 11.5X15
Top/Bottom 11.5X24
Back 13.5X24
Front 13.5X22

Port Area 14in2
Port Height 7in
Port Width 2in
Port Length 10in

Gross Volume 1.86 Cu ft
Net Volume 1.75
Tuned to 40hz

Please let me know if I've made any mistakes.

thehardknoxlife
11-11-2008, 11:27 AM
Lol, that's a strange port. What sub are you using?

grimreper912003
11-11-2008, 11:27 AM
Whats the box for.. that may help..

Sugary Monkey
11-11-2008, 11:31 AM
Lol, that's a strange port. What sub are you using?


Whats the box for.. that may help..

http://www.crutchfield.com/App/Product/Item/Main.aspx?g=520&i=067MA1001F

http://i20.photobucket.com/albums/b233/djadhd/Sub%20Woofer%20Box/untitled.jpg

thehardknoxlife
11-11-2008, 11:34 AM
Whats your max dimensions?

Sugary Monkey
11-11-2008, 11:42 AM
11.5x15x30

ballin123491876
11-11-2008, 11:42 AM
strange prot indeed but dimensions and everything look fine what amp r u gonna run?

Sugary Monkey
11-11-2008, 11:44 AM
strange prot indeed but dimensions and everything look fine what amp r u gonna run?

http://www.crutchfield.com/p_575P3252/Rockford-Fosgate-Punch-P325-2.html

Bridged at 325rms

Upzaw2000
11-11-2008, 11:45 AM
GET THE SCRATCH AND DENT ONE FOR 84 BUX!
Scratch & Dent$84.99

http://www.crutchfield.com/App/Product/Item/AddToCart.aspx?i=067MA1001F&cc=07&callpage=%2fApp%2fProduct%2fItem%2fMain.aspx%3fg%3 d520%26i%3d067MA1001F

thehardknoxlife
11-11-2008, 11:54 AM
Make it 15" x 30" x 11 1/4" with 2 4" round ports 20 1/2" long. That will be roughly 1.75 @ 40hz with 25 inches of port. That port disturbs me. If you use a aero port you could get by with one port......make it 15 x 30 x 10 with 1 4" aero port 9" long that has 12.5 inches of port.

Sugary Monkey
11-11-2008, 11:58 AM
Make it 15" x 30" x 11 1/4" with 2 4" round ports 20 1/2" long. That will be roughly 1.75 @ 40hz with 25 inches of port. That port disturbs me.

Wouldn't that be harder to do?

thehardknoxlife
11-11-2008, 12:02 PM
Wouldn't that be harder to do?
No, just use PVC pipe. It's alot easier IMO plus it gives you a little flexibility to change the tune frequency.....or http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=268-352 which is only 17" long so if you go with 2, get 2 of these (http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=268-330) then some PVC.

Sugary Monkey
11-11-2008, 12:14 PM
Do you just glue the PVC in with silicone?

thehardknoxlife
11-11-2008, 12:17 PM
Do you just glue the PVC in with silicone?
However you see fit. I use epoxy if there are no flares. If you get flares just screw them to the box.:)

Sugary Monkey
11-11-2008, 12:21 PM
O and what is an aero port? Sorry im a newb when it comes to ports.

thehardknoxlife
11-11-2008, 12:29 PM
Check the links I gave above. It's just flares on the end of a round tube.

Sugary Monkey
11-11-2008, 12:33 PM
Oh so its just another name for a round port?