PDA

View Full Version : Where is the AUX INPUT on my Alpine CDA-9847? (false advertising?)



adrianm1188
10-22-2008, 01:23 AM
I cant find it.

I posted pictures on my cars forum:

http://forums.maxima.org/audio-electronics/574376-xplode-600w-2-channel-amp-alpine-type-r-10-subs-alpine-cda-9847-a.html#post6663996

It came with a iPod adapter/connection, and that goes into the Ai-NET connector.


The Alpine CDA-9847 claims to have a Aux input in the Item description AND a Ipod input, is the Ai-Net connector the Aux also? I only see:
1)Ai-Net (which is connected to the Ipod Adapter box/ipod cable)
2) 3 output RCA red/white jacks
3) wiring stuff for the car.



I also have serius radio installed (came with it), but i dont know where its plugged into.


On the Display it shows = Tuner / Ipod / Sirius / Disc / Aux / CD changer






Reason im asking for the aux is because I dont have an Ipod, i use a regular Mp3 player (Cowon D2) and it has RCA output, which i want to connect to my HeadUnit.

GAM3OVR
10-22-2008, 01:25 AM
on the back, by the RCA's

adrianm1188
10-22-2008, 01:45 AM
There are only 3 Outputs there...are you talking about the Ai-Net connector? is that the "Ipod/aux" they advertised all in one?

adrianm1188
10-22-2008, 01:56 AM
http://img.photobucket.com/albums/v89/shadyonedeath/Alpinadiagram.jpg

diagram frmo manual. notice there is no AUX input connection labeled anywhere...

GAM3OVR
10-22-2008, 10:09 AM
Umm, the Ai-net

same thing as your ipod

You can buy one that returns as 3.5 mm headjack (aux)

adrianm1188
10-22-2008, 11:02 AM
So I cant have AUX/Ipod/Sirius on at the same time??? Why would they advertise all 3 if its only capable of using 1?


Are there any 3 way- Ai_NET adapters?

adrianm1188
10-22-2008, 01:18 PM
I think I need this.

http://www.discountcarstereo.com/detail.aspx?ID=321

z0n3d0u7
10-23-2008, 12:19 AM
No way, Dont spend $60 on that. Ive got the same thing, But its a cable only. Ill sell it to you for $15 shipped. LMK if interested, And ill go get it outta my car, and take pics tomarrow.

Its basically an AI-net to RCA wire.

z0n3d0u7
10-23-2008, 12:20 AM
No way, Dont spend $60 on that. Ive got the same thing, But its a cable only. Ill sell it to you for $15 shipped. LMK if interested, And ill go get it outta my car, and take pics tomarrow.

Its basically an AI-net to RCA wire, Like this one, But without the box.

http://www.cablejohn.com/images/products/alp-ai-rca.jpg

And sorry for the double post.

Worlddre
10-23-2008, 12:23 AM
kca-121b and an rca to 3.5mm cable

adrianm1188
10-23-2008, 01:09 AM
I figured it out. My car came with a Sirius radio adapter, like the ipod one, and it also has a AUX INPUT...which is awesome, i can just buy a ai-net to RCA cable and be set!

finally realized after taking out the entire interior seats/carpet/etc) and re-routing my power(to amp) and sound cables. (*******'s before me routed the sound and power cables all through one side.


I think im good guys. Aslong as the Headphone jack oif my mp3 delivers good sound to my Headunit, i dont think ill be needing the TV/audio-output cable for my Cowon D2 (mp3 player)