PDA

View Full Version : Double Check my measurements for AQ HDC3 18 PLEASE!!



giants25al
09-04-2008, 06:25 PM
After playing with some numbers and coming up with a design I want to double check with some of you more knowledgable members in here to make sure I dont waste my time building this box. If you have any input please share!!! Here's what I came up with. First Sub will be 18" HDC3 as stated. Amp will be AQ1200 (more power will be coming soon/ future plans for 2 18" HDC3's on 2 AQ 2200's), going in a chevy blazer S10.

Width= 36"
Height=20"
depth=24"
gives me + 8.5^3 before ports and speaker

Ports will be (One on each side of box)

Width= 3.5"
Height=18.5"
Lenght=15.5"
total port area= 129.5in^2
gives me 6.5ft^3 @ 38hz. before speaker displacement

Only question I have is using the re calculator I had to put in a port width of 7". Would I be better off with just 1 7" port with the same height and length measurements above or go with my idea of cutting the port width in half and making two 3.5" ports as stated above. I know that the extra piece of MDF will cut into my dimensions a little but I can't see it making that big a difference. I'm lookin for around 6ft^3 gross @ 37-40 hz. Thanks in advance for any info/help. I really don't want to waste my time if I dont have to :)

Edit: Speaker will fire up and port to the back of truck

Anonymous
09-04-2008, 06:29 PM
either way will work and you will have more than enough room and it should be loud as hell with that port area and tuning.

giants25al
09-04-2008, 07:53 PM
Aight good thats what I was hoping to hear!!! anyone else with any input or advice???

giants25al
09-06-2008, 09:50 AM
Anybody??? I'm guessing my design is a good one. I'm sure if it was terrible I would have definitly heard some more responses

mlstrass
09-06-2008, 02:26 PM
You only need 104^2 of port for 6.5cubes....

giants25al
09-06-2008, 03:18 PM
wouldn't that change my frequency though. Also where at in my dimensions could I adjust to get the proper size and tuning, I thought I had this figured out lol. Just make the port a little shorter ??

giants25al
09-06-2008, 03:19 PM
Also are you referring to 6.5^3 before ports and sub displacemnt or the gross displacement. I'm showing a net of 8.5 before the port and sub

TSGP
09-06-2008, 03:21 PM
You only need 104^2 of port for 6.5cubes....

he doesn't have much more then that...

Its fine....12-15 sq inches is just a rule of thumb.....


Box seems to ok, just make sure you put the baffle on the outside of the enclosure :) and make sure you double layer everything