PDA

View Full Version : Would this be good for 2 12" Alpine Type R's?



dirtbagz89
08-31-2008, 07:05 PM
Just curious if this is good for 2 12" Alpine Type R's...

http://www.crutchfield.com/App/Product/Item/Main.aspx?g=178650&i=044H1012DS&search=Q-Logic+QLH-1.0012DS&tp=127


If so, anyone know where I can get it cheaper?

snfsh79077
08-31-2008, 07:08 PM
get a shop to build you a ported box or have someone on here build it for you if you cant..

soundsolutions
08-31-2008, 07:11 PM
Just curious if this is good for 2 12" Alpine Type R's...

http://www.crutchfield.com/App/Product/Item/Main.aspx?g=178650&i=044H1012DS&search=Q-Logic+QLH-1.0012DS&tp=127


If so, anyone know where I can get it cheaper?


This will sound ok to most people, but if you want output, deff get a ported box built to spec or even over spec depending on what you want for output.

mike70wu
08-31-2008, 07:14 PM
If you have all the right tools I would consider building it yourself, that box is overpriced and mass produced crap, go to your local sound shop and pay them to build one, it will prolly be around that cost or maybe a lil more for a standard non flashy box, or find someone on here to build one...PORTED

soundsolutions
08-31-2008, 07:15 PM
http://www.fishercustoms.com

or

http://www.poundthatsound.com

both make excellent boxes!

azimuth
08-31-2008, 07:16 PM
the type R isn't a sealed box sub. you'd be better off running 1 type R ported.

dirtbagz89
08-31-2008, 08:24 PM
the type R isn't a sealed box sub. you'd be better off running 1 type R ported.


I already ordered 2.

If it's not a sealed box sub then why does it say a sealed box is one of the recommended to use?

http://support.alpine-usa.com/products/documents/OM_SWR-1242D.PDF

MisterGrubbs
08-31-2008, 08:26 PM
The Type R can be used sealed, it just has a much greater gain when you port the woofer.

RE SE and FI Q's, for example, do very well in a sealed box, but will still get louder ported.

Ported = louder. You can seal it, but you wont have as much output as you would if you had both of them in a correctly built ported enclosure.

dirtbagz89
08-31-2008, 08:59 PM
The Type R can be used sealed, it just has a much greater gain when you port the woofer.

RE SE and FI Q's, for example, do very well in a sealed box, but will still get louder ported.

Ported = louder. You can seal it, but you wont have as much output as you would if you had both of them in a correctly built ported enclosure.

I see...well I really have no shops around here unless I want to drive up to Orchard Park or Buffalo.

So I'd probably buy one online.

itzme218
09-01-2008, 03:34 AM
Do whatever you like....

alex5857
09-01-2008, 04:09 PM
get a box builder from this board to build you one, it might be even cheaper than that shipped..

amir_clk500
09-01-2008, 05:18 PM
ph2000 eq can be a good choice

exxdine
09-01-2008, 05:20 PM
md customs made my box, they did an excellent job

mdcustomz.com

DoodieJoe
09-10-2008, 02:38 PM
I have 2 12" Type'R's in a Diamond Audio custom ported box, and it sounds amazing. You wont be disappointed. Heres a link.

http://www.hifisoundconnection.com/Shop/Control/Product/fp/vpid/1632996/vpcsid/0/SFV/30046

Thats not the exact one I have but it is the same concept. Great sound and loud loud bass.

99grandprixGT
09-10-2008, 02:38 PM
I have 2 12" Type'R's in a Diamond Audio custom ported box, and it sounds amazing. You wont be disappointed. Heres a link.

http://www.hifisoundconnection.com/Shop/Control/Product/fp/vpid/1632996/vpcsid/0/SFV/30046

Thats not the exact one I have but it is the same concept. Great sound and loud loud bass.

what amp you running?

DoodieJoe
09-10-2008, 02:40 PM
Rockford Fosgate T1000.1bd. 1507 RMS @ 1 ohm

99grandprixGT
09-10-2008, 02:41 PM
Rockford Fosgate T1000.1bd. 1507 RMS @ 1 ohm

nice. they takeing 750 each alright?

DoodieJoe
09-10-2008, 03:08 PM
They did. I had a faulty T1000 when I got it, and when it went out it took the subs with it. I am waiting on some brand new Type-R's, which will probably sound even better.

It is more than loud enough for me.

99grandprixGT
09-10-2008, 06:15 PM
They did. I had a faulty T1000 when I got it, and when it went out it took the subs with it. I am waiting on some brand new Type-R's, which will probably sound even better.

It is more than loud enough for me.

good to hear. i like the amp as well but they are pricey brand new!

DoodieJoe
09-11-2008, 12:03 PM
Yeah. I got hooked up. My brother in law is head install at Ultimate, so I got a custom $1000 box, 2 alpine R's, T1000 and a pioneer premier deck and all installed for like $400. Best deal on anything I've ever gotten I think. He made the box for me for my birthday.

99grandprixGT
09-11-2008, 04:11 PM
Yeah. I got hooked up. My brother in law is head install at Ultimate, so I got a custom $1000 box, 2 alpine R's, T1000 and a pioneer premier deck and all installed for like $400. Best deal on anything I've ever gotten I think. He made the box for me for my birthday.

wow great price!

905_905
09-11-2008, 05:25 PM
I also have two 12" type-rs and im wondering what is the SMALLEST box I could build to house these? Im trying to save as much trunk space as possible, and im trying to figure out a way to install these without taking up a lot of room, AND ALSO without sacrificing the sound quality/bang of the woofers :confused:

99grandprixGT
09-11-2008, 05:48 PM
I also have two 12" type-rs and im wondering what is the SMALLEST box I could build to house these? Im trying to save as much trunk space as possible, and im trying to figure out a way to install these without taking up a lot of room, AND ALSO without sacrificing the sound quality/bang of the woofers :confused:

sealed or ported?

905_905
09-11-2008, 06:22 PM
I read that type-rs should always be ported since they bang louder, and overall sound better. Therefore, answer: ported :)

99grandprixGT
09-11-2008, 07:14 PM
I read that type-rs should always be ported since they bang louder, and overall sound better. Therefore, answer: ported :)

than the least i would do for type Rs would be 3.5 cubes but 4.0 cubes would probably be your best bet. my trunk is basically use less with my 4.0 cubes box. but i never use my trunk anyways. what kind of car you have?