PDA

View Full Version : Box(es) for E8A



ngsm13
06-23-2003, 01:06 AM
Ok, i'm getting an E8A pretty soon...buying from sum1 who already has it. Next week i am going to be building a box for a friend and he's buying a sheet of mdf. SO, w/ the leftovers i want to build a box for my A...his box total will be bout 4cubes...so i should have enough left for like the .5 cubes i need for the 8A.
Tough question, i wanted to go ported b/c i want to see how loud this lil thing will get...but any recommendations. I have only dealt w/ 10's and 12's.
It will be powered by a jbl600.1

So, i am a retard w/ boxes...i want about .5-.8 cubes ported @ 30 hz. i'm not sure on calculations...or how to use programs. so, any box that would add up to .5-.8 cubes and 30hz. Thanx for all the help guys. peace

NG

paikiah
06-23-2003, 01:18 AM
I highly suggest the following webpage:

http://www.edesignaudio.com/ep/abox.htm

ngsm13
06-23-2003, 01:23 AM
Originally posted by paikiah
I highly suggest the following webpage:

http://www.edesignaudio.com/ep/abox.htm

yeah...I checked that out b4 too, and way too complicated for me. hopefully someone can help me out so i can make one with a single open port...not labyrinth (sp?) type. thanx tho, peace

NG

to make it easier...not sure if this will be anywhere near .5-.8 cubes but
max dimensions of

width: 14"
depth:14"
heighth: 20"

thanx

Aurorav8
06-23-2003, 01:25 AM
Those dimensions are twice the size you need. It works out to be about 1.673 as you have it now.

loserpunk
06-23-2003, 01:30 AM
well without taking into account the wood, port, or sub displacements those max dimensions are about 2.27 cubes....so you can go quite a bit smaller than that...good luck....if you want easy just use a round/tube port....you can use pvc or something similar and someone on here has the formula to figure it's length according to the diameter for w/e freq you want to tune it to

ngsm13
06-23-2003, 01:53 AM
ok, let's see here

how about...

width: 12.5"
Heighth: 12.5"
depth: 11"
external dimensions

so, it would be....11x11x9.5 then divide by 1728. Before displacement that would be .665 cubes. So, with those measurements...can sum1 help me out w/ a port to tune it to 30hz?? thanx, sorry for the trouble. peace

NG

andy00018
06-23-2003, 02:02 AM
Originally posted by ngsm13
ok, let's see here

how about...

width: 12.5"
Heighth: 12.5"
depth: 11"
external dimensions

so, it would be....11x11x9.5 then divide by 1728. Before displacement that would be .665 cubes. So, with those measurements...can sum1 help me out w/ a port to tune it to 30hz?? thanx, sorry for the trouble. peace

NG
The port is going to have to be mighty small, Iam coming up with a 3X1 by 8.5 inches long for a tuning of 35 hertz, anything wider is going to have to be way longer.

ngsm13
06-23-2003, 02:11 AM
ok, after talking to sum1 online....

dimensions:
width: 15
heighth: 11
depth: 11
INTERNAL dimensions

1.05 cubes before any displacement
hopefully after port and sub displacement it should be near .6-.8 cubes

don't kow if this makes it easier...but can i get 30hz tuning w/ this....preferably slot/square port. peace

NG

ngsm13
06-23-2003, 12:47 PM
TTT, need some help please....thanx

NG