PDA

View Full Version : 6" Aero too big for 1 12



seg_representin
08-13-2008, 07:35 PM
I'm going off to college so i only want a single sub setup, but when i come back for the summer i'm going to do 3 12's i think. For school i'm going to have one sub just for some bump. I was wanting to buy one 6" aero now and then when i get the 3 12's do 2 6" aeros. My question is would one 6" aero be too much for 1 12" sub. Or what do you guys think i should do. The reason i'm going with 12's is b/c my trunk has a small opening and i need a shorter box.

Buck
08-13-2008, 07:36 PM
i would think it would be fine, you just would have to tune it right

tommyk90
08-13-2008, 07:37 PM
One 6" will be fine.

KHARPS
08-13-2008, 07:37 PM
(1) 6'' aero would be plenty for (1) 12''.

pd8731
08-13-2008, 07:37 PM
That's actually small for one 12 just going by port area, but since it's an aero it should be fine.

loudaccent
08-13-2008, 07:40 PM
i use one 6" areo per 12" in my new build,, did a certifyed score of a 150.7 at theses weekends show

iamamp3pimp
08-13-2008, 07:40 PM
the port area requirements arent determined only by the size of the sub.

if you put that 12 in a 4.5 cube box (like i have) then it would be too small...

skmfkr
08-13-2008, 07:41 PM
the port area requirements arent determined only by the size of the sub.

if you put that 12 in a 4.5 cube box (like i have) then it would be too small...

thought you had 2 18s in like 18cubes

loudaccent
08-13-2008, 07:44 PM
mine is in less then 2 cubes and its fine

seg_representin
08-13-2008, 08:01 PM
I was thinking around 2-2.5 @ 35 hz. Saw a bl in the classifieds for a decent price so i'm considering picking that up, or i'm looking at the mach 5 ixl 12.

I know its the wrong section, but i figured while i was on topic id ask also. I have a dd m3 for an amp when i do 3 12's. Should i get d2's or d4's? D2's will wire to 1.33 ohms, but i know with box rise it will be alot more and with d4's i think the wiring is .667 ohms, but would i be ok with box rise since my amp is 1 ohm stable. I've heard that the m3 can drop pretty low though.

And thanks for the quick responses everybody. Appreciate the help. I was going to do 2 4" aero's, but doing a 6" will help me for future builds.

seg_representin
08-14-2008, 07:44 PM
bump