PDA

View Full Version : Putting different size aero ports in the same box?



bunkerking09
08-13-2008, 03:20 PM
Will it do anything weird to the tuning? I have 2 6" ports, but i wanted to add 2 more, the local stereo shop only has 5" in stock right now, will that be alright or will it give it some funky tuning?

bunkerking09
08-13-2008, 05:05 PM
anyone?

bball09124
08-13-2008, 05:29 PM
6" aeros? and 5" aeros? i'd say just use 2 of the 6" aeros because that should be more then enough for those two 10"s.

bball09124
08-13-2008, 05:34 PM
If you use 4 6" aeros they are gonna have to be like 45 inches anyways, your never going to fit that.

Ed Lester
08-13-2008, 05:34 PM
never seen 5" aeros but that would create sloppy tuning.

tommyk90
08-13-2008, 05:37 PM
6" aeros? and 5" aeros? i'd say just use 2 of the 6" aeros because that should be more then enough for those two 10"s.

x2

One 6" port per 10" sub is plenty.

Bun-Bun
08-13-2008, 05:46 PM
x2

One 6" port per 10" sub is plenty.

3" per 10 would be fine as well... Just use the 2 6" you have and call'er a day.

bunkerking09
08-13-2008, 06:51 PM
3" per 10 would be fine as well... Just use the 2 6" you have and call'er a day.

but everyone that has seen my install keeps saying it needs more port...

bball09124
08-14-2008, 04:08 PM
but everyone that has seen my install keeps saying it needs more port...

One 6" port is roughly the equivalent of 2 4" ports. So 4 6" aeros would be the same as 8 4" Aeros.

Now, go plug in your box specs to PSP-INC.com. For a 4 cube box, tuned to 40 hz, with 4 6" aeros, each port will have to be 44". I am going to venture to guess you dont have room for nearly 3 cubic feet of ports for your 4 cubic foot box.

For a 4 cube box tuned to 40 hz with 2 6" ports, each port will have to be 20". That will be more then enough, and you will be lucky if you can easily fit 2 6" aeros without making them external.

KHARPS
08-14-2008, 04:12 PM
3" per 10 would be fine as well... Just use the 2 6" you have and call'er a day.

I don't agree with that.... I tried that on my 10'' Fi BL and I got a ton of port noise.