PDA

View Full Version : 880/800 PRS volume knob question...



rc10mike
08-11-2008, 10:44 PM
I had a 860MP which I could easily go from no volume to max volume in about 2 turns of the knob, ever since I got my 800PRS I have found it annoying to have to turn the knob about 5 times to get to peak volume.

Like the Clarions, is there a way to change the volume knob scale on the 880/800PRS's?

mk_
08-11-2008, 10:46 PM
I would be interested to know also.

kovemaster559
08-11-2008, 10:47 PM
y just gain up your amp.

rc10mike
08-11-2008, 10:48 PM
y just gain up your amp.

Increases noise;)

TurdFergueson2
08-11-2008, 10:52 PM
Got an 800.....never once turned up the volume up using the knobs.

Not sure of your settings, but I used the loudness on the HU and I'm decent at about 12-15. Amp settings are stock on a pdx 4.150 as well.

Edit: Sub amp or subs not installed yet.

rc10mike
08-11-2008, 10:54 PM
I just found my manual and it says nothing about that:(

Flipx99
08-11-2008, 10:54 PM
Use the atten button?

rc10mike
08-11-2008, 10:57 PM
Use the atten button?

Huh?

TurdFergueson2
08-12-2008, 01:40 PM
I just found my manual and it says nothing about that:(

About turning the loudness on?

rc10mike
08-12-2008, 09:32 PM
About turning the loudness on?

No I ment changing the actual volume scale. As far a loudness, that just boosts the low and highs.

I guess I can use the ASL or SLA or whatever its called...

GLN305
08-12-2008, 09:35 PM
I know what you are talking about...the volume know ***** on those units. Instead of turning it fast, try turning it slower and the volume will increase faster. I think the rotary encoder is not very good, so it kinda skips as you move it fast.

rc10mike
08-12-2008, 10:27 PM
I know what you are talking about...the volume know ***** on those units. Instead of turning it fast, try turning it slower and the volume will increase faster. I think the rotary encoder is not very good, so it kinda skips as you move it fast.

Yeah thats 100% true but turning it slower defeats the purpose! Man, I really miss my 860MP.

NOW, what makes this "issue" even worse is that I have the HU wired to my steering wheel controls, which is kind of slow, so I have the hold the button down for a while!