PDA

View Full Version : NO SOUND THROUGH ipod



GrandCherokee
07-26-2008, 08:22 PM
Apline-x100 all works fine...
hooked up my ipod...shows its playing on the headunit but NO SOUND:confused:

GrandCherokee
07-26-2008, 08:58 PM
the album work etc. shows up on the headunit-just no sound....

morgans432
07-26-2008, 09:00 PM
prob bought the wrong connection been there done that.

GrandCherokee
07-26-2008, 09:17 PM
everything came with it

GrandCherokee
07-26-2008, 09:40 PM
What could it possible be
and what can I do?
bought it from Ikesounds.com

GrandCherokee
07-27-2008, 12:42 PM
So should I try buyin the FULL SPEED connection cable?

Rashaddd
07-27-2008, 12:44 PM
I'm assuming you get sound on CD's/radio?

dumple
07-27-2008, 12:45 PM
u should not make 2 theads

and it might just be the plug

GrandCherokee
07-27-2008, 12:45 PM
I'm assuming you get sound on CD's/radio?

yup

GrandCherokee
07-27-2008, 12:46 PM
u should not make 2 theads

and it might just be the plug


so the new-better cable might fix it all---correct?

skinrock
07-27-2008, 04:54 PM
I had the exact same issue. Are you powering your speakers directly from the headunit or through an amp? I'm waiting for my amp, so I tested my install with the stock amp...and it wouldn't work.

I had the power antenna wire from the deck going to the power antenna wire on the GM harness and it didn't work, so I wired the remote lead from the deck to my factory harness's power antenna wire and it fixed it. That's why it works with the radio on, because the deck's power antenna wire sends out a signal when the source is the tuner, but not when you switch to USB mode.

hoxie08
07-27-2008, 04:54 PM
its an ipod. thats why.

GrandCherokee
07-27-2008, 07:39 PM
"Do you have your speakers on an amp? Did you use the blue or the blue w/white wire for the amp remote? If you used the blue wire the problem is that your amp is turning off when you switch to iPod because the blue wire is the lead for the power antenna, not the amps."

skinrock
07-27-2008, 08:20 PM
"Do you have your speakers on an amp? Did you use the blue or the blue w/white wire for the amp remote? If you used the blue wire the problem is that your amp is turning off when you switch to iPod because the blue wire is the lead for the power antenna, not the amps."

Since you have that in quotes, where did you get that? I only remembered it from a previous install.

GrandCherokee
07-27-2008, 09:29 PM
http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=334139&page=2

blazeplacid
07-27-2008, 09:30 PM
Apline-x100 all works fine...
hooked up my ipod...shows its playing on the headunit but NO SOUND:confused:


#1 reason to buy from a local shop

skinrock
07-27-2008, 09:32 PM
#1 reason to buy from a local shop

Not even relevant. User error. I bought it locally and it still happened to me.

GrandCherokee
07-27-2008, 09:36 PM
just the install was messed up
but its now fixed :)