PDA

View Full Version : I have the Viper 590XV and now want the Viper 5900



krisfnbz
07-04-2008, 05:10 PM
so I have the Viper 590XV, and I want to get the 2 way alarm Viper 5900. It was professionally installed, however I want to know if this is a difficult process to swap out. Are the units harnesses the same? Or are they different?....

krisfnbz
07-05-2008, 01:54 PM
ttt

IamMurph
07-06-2008, 03:40 PM
All the wires are the same but on a 590 you don't need door triggers and the siren output is used for horn. The antenna is also different.

I would say that change out would take about an hour.

krisfnbz
07-09-2008, 01:21 PM
Really thats pretty nice. So is their anything special I need to know about swapping the 590 to the 5900 since its 2 way?...Im about to getthe 5900 just want to make sure. also how many sirens can the 5900 handle? I want to add alot of high power sirens

krisfnbz
07-13-2008, 08:31 PM
ttt

mendon99
07-18-2008, 07:54 PM
good luck programming the new brain, its no fun if you don't know what you're doing/ don't have a DEI bitwriter. Most alarms can handle only 1 or 2 sirens from the siren output, so if want any more than that you need to add a relay. You should be able to easily power 4 or 5 sirens off 1 relay..

krisfnbz
07-26-2008, 02:04 PM
Does the viper 590xv come with a relay?? i thought I had a relay installed.

xxBURT0Nxx
07-26-2008, 02:11 PM
if you want a 5900 I can sell you mine for cheap

krisfnbz
07-26-2008, 02:13 PM
how cheap we talking and If like full details on the unit like condition etc