PDA

View Full Version : Parking brake bypass.....



Drewpy187
06-04-2003, 08:08 PM
Could anyone be so kind as to inform me on how to bypass the parking brake wiring when installing an in-dash DVD player?

threefan24
06-05-2003, 07:12 AM
hook it staight to ground

neonak
06-05-2003, 07:15 AM
the parking break wiring ?????

Totally not getting you, if you want to stop the parking light from burning then just cut the power wire to it, if you want your parking light power cable to be used also for the dvd player then i would recommened not doing so...

But to be honest both make no logic so my guess is im not getting you right

be more specific bob

eengrms
06-05-2003, 11:00 AM
Originally posted by neonak
the parking break wiring ?????

Totally not getting you, if you want to stop the parking light from burning then just cut the power wire to it, if you want your parking light power cable to be used also for the dvd player then i would recommened not doing so...

But to be honest both make no logic so my guess is im not getting you right

be more specific bob

Dude get with it- this has been posted so many times. You have to hook a wire from certain in-dash screens so that they work. The thought is- the screen will not work without either having your foot on the brake or the car in park. It's stupid, but I guess it has it's purposes.

Just grounding the wire works so the screen stays on the whole time.

threefan24
06-05-2003, 02:40 PM
if you hook the parking break wire to ,for instance your frame,or any other type of ground ,your screen will work all the time, Because when your parking break is on ,if you were to hook it to your parking break ,the circuit is completed when u apply parking break, sort of like a negative voltage,,so if u were to hook it to any type of ground it will work (trust me) I did it! Think of it like this,ground is negative,,when parking brake is on,it gives of a negative charge,so if u hook your wire to ground it will be on all time,,good luck.

eengrms
06-06-2003, 08:34 AM
Originally posted by threefan24
if you hook the parking break wire to ,for instance your frame,or any other type of ground ,your screen will work all the time, Because when your parking break is on ,if you were to hook it to your parking break ,the circuit is completed when u apply parking break, sort of like a negative voltage,,so if u were to hook it to any type of ground it will work (trust me) I did it! Think of it like this,ground is negative,,when parking brake is on,it gives of a negative charge,so if u hook your wire to ground it will be on all time,,good luck.

That's so much different than what we you and I said before. I'm glad you cleared up the mystery. :crazy:

CRhodes
11-12-2003, 01:15 PM
dude, do this...i did it and it worked great...buy a toggle switch...2.95 at walmart...you will be able to decide "when you have the parking break on and off"...they have 3 prongs and you attach a hot wire(power wire from cd player), ground wire(from cd player) and then the parking break wire

cFlatt
11-22-2003, 12:39 AM
my alpine screen wont let me play dvd's or go to auxiliary while im drivin so me and my friend wired the cables to switches and do the certain controls that you do with the footbrake and parking brake ( do you have to do a sequence of like you press the footbrake twice then the parking brake and then the foot brake again) well all we do is hook 1 wire to the foot brake and the other to the parking brake and it works just ddo the sequences and it will work if you have alpine stuff

is it alpine cuz i can get you the pics of it

Jplaya135
06-01-2004, 11:18 AM
would the parking break still work when engaged even to it is grounded or bypassed to the hu?

tRiGgEr
06-01-2004, 12:03 PM
Just ground the friggin wire it will work it worked on my CDX-M9905x

btnhfan
06-09-2004, 03:47 PM
i have a avh-p6400cd. all you do is ground the wire that is supposed to attach to the parking break. thats it. its that simple.

jimmyzx
06-25-2004, 12:04 AM
:handclap:

Thank you cFlatt :toast:

I just installed an Alpine IVA-D300 and was going crazy trying to figure out how to make the DVD work and bypass the parking and foot brake wiring. Unlike Pioneer which only has 1 brake wire to bypass, Alpine's are more guarded with their DVD bypass wiring while driving. You can't simply ground 1 brake wire. Your post will help me resolve this issue. Thanx a lot
:driving:

chr0209
06-25-2004, 08:08 PM
so what wires do u ground out on a alpine iva-d300 to make the dvd play while in drive. i do not want to get a pac tr-7 or use a toggle switch, would it be possible to do without either?

Rherb89
03-26-2005, 07:31 AM
my alpine screen wont let me play dvd's or go to auxiliary while im drivin so me and my friend wired the cables to switches and do the certain controls that you do with the footbrake and parking brake ( do you have to do a sequence of like you press the footbrake twice then the parking brake and then the foot brake again) well all we do is hook 1 wire to the foot brake and the other to the parking brake and it works just ddo the sequences and it will work if you have alpine stuff

is it alpine cuz i can get you the pics of it

Not the best withe this type of stuff so if you could send me pictures I would appreciate it.. I do have the Alpine IVA-d300 :)

ChuteBoxe515
03-27-2005, 12:43 PM
hmm...this this is nearly two years old, I doubt he will be sending you the pictures...

Rherb89
03-30-2005, 01:20 PM
hmm...this this is nearly two years old, I doubt he will be sending you the pictures...

Okay I went and purchased a toggle switch and installed it i have the IVA-d300 now the only problem is that when I turn the switch on all is good untill I put the car in reverse or drive and you here the constant ding telling you the break is on even though it is not? How do you stop the sound ? must be another wire for that i guess. I have a 2004 Chevy Impala.. Appreciate any help..