PDA

View Full Version : Can someone help me with an aero port?>>



528hz
06-29-2008, 03:42 PM
I want to use and aero port, but the calculator on PSP is confusing to me, so here I am.

The dimensions of this box I am building are:

32.5W x 15.5H x 21D

These are EXTERNAL DIMENSIONS and I am using 3/4 in. birch

Disp. of sub: 0.31

I want to tune at 30 hz.

How do I go about doing this? I want to keep as little port area as I can, but enough.

BEAVER.989
06-29-2008, 04:12 PM
What kind of sub? This is the only way to determine how much port area is enough.

Without knowing this I'd say a single 6" port at 16" or dual 4" ports at 15.25" to get you started.

528hz
06-29-2008, 04:16 PM
Well it's for an RD Alpha.......here are the T/S specs. and I want the box more for SQ than SPL hence the "less port area need."

15" D2 (double spider)

FS 33.9hz
RE 3.6 ohm
QMS 5.21
QES 0.522
QTS 0.4745
RMS 10.27
CMS 0.0874 MM/N
MMS 251G
BL 19.22 TM
SPL @ 1W 91.55 DB
VAS 98.94 L
XCOIL 53 MM
Cutout 349 MM
Mounting Depth 230 MM
Displacement .31 cu.

BEAVER.989
06-29-2008, 04:27 PM
How about Le, Xmax and Pe... Do you have these? I'll whip something up on WinISD, if so.

528hz
06-29-2008, 04:53 PM
Well....Pe would be 2000.

The Le and xmax I don't have....

528hz
06-29-2008, 05:13 PM
Also.....I've run my specs through Box-Port Design and all I need to know is the how, what, where, and so forth for the port.

BEAVER.989
06-29-2008, 05:18 PM
WinISD isn't jiving with the ts parameters you've provided...

If you have a box building program, doesn't it allow you to figure ports?

Either of the two I listed are tuned correctly, but I'm not able to calculate the Vent mach without WinISD cooperation. That's my only concern.

I guess I can't be of much more help. Good luck.

528hz
06-29-2008, 05:22 PM
Thanks for your help BEAV.

Anyone else?