PDA

View Full Version : Will this work-its weird



Buck
06-25-2008, 11:58 PM
i went to the re box calculator and the port width seems awfully small. I don't think ive seen a port only 2 inches wide.

go to: http://www.reaudio.com/speaker_box/LPort_Box_Calc.html

enter:
27.5
16
14
14
0.75
2
8

will this work?

MisterGrubbs
06-26-2008, 12:00 AM
Will it work? Yes

Would it work better with a larger port? Yes

Will you more than likely get port noise? Yes


2" Diameter is not a very large port, at all. Have you considered Aero ports?

Also, what sub? I'm assuming a 12 ported...

01 S 10
06-26-2008, 12:01 AM
good enough for a basic single 12", but could be better. what subwoofer did you have in mind?

Buck
06-26-2008, 12:02 AM
Will it work? Yes

Would it work better with a larger port? Yes

Will you more than likely get port noise? Yes


2" Diameter is not a very large port, at all. Have you considered Aero ports?

no i havnt. see i tried a bigger port but it wasnt at the frequency i wanted it at. i've never considered a aeroport tho.

Buck
06-26-2008, 12:03 AM
good enough for a basic single 12", but could be better. what subwoofer did you have in mind?

13av.2

JeepSound
06-26-2008, 12:04 AM
I'm running a very similar box with a 2.25" port and it sounds fine. There's some port noise, but not enough for me to care.
Although, when I get the new sub I will be going with a larger port.

Buck
06-26-2008, 12:05 AM
I'm running a very similar box with a 2.25" port and it sounds fine. There's some port noise, but not enough for me to care.
Although, when I get the new sub I will be going with a larger port.

well i hav a pickup truck and the sub will be very close to me so minimum port noise would be nice

MisterGrubbs
06-26-2008, 12:08 AM
My honest advice? Talk to someone around here, and pay the 10 dollars or whatever it is for a design. It will be what you want if you use someone who is somewhat credible. They can also give you the dimensions for either an Aero or classic port.

A lot easier, and only 10 bucks for a lot less trouble to go through.

mokedaddy
06-26-2008, 12:09 AM
no i havnt. see i tried a bigger port but it wasnt at the frequency i wanted it at. i've never considered a aeroport tho.

When you have larger port area, you will have to lengthen the port to maintain tuning frequency.

waterboy
06-26-2008, 02:20 AM
who will design a box for ten bucks? Im interested in having some plans drawn up. If you read this and can make some plans for a couple of tens, let me know. PM Me