PDA

View Full Version : Can someone help me determine box size/plans



darkhunter139
06-18-2008, 08:47 PM
Ok well yeah just finished building a box and it doesnt fit in my trunk so I am going to have to start all over again which *****.

Its for a 15 inch Fi SSD and I want it tuned to about 33 hz

Its going in the trunk of a 1994 honda accord and I really dont know what size box I can fit in there now. Definitely can not be as deep as my old one and it would probably be good if it was a little shorter. I dont care if the sub fires up or back

My first box was 26x27.5x16

darkhunter139
06-18-2008, 08:57 PM
Hows this look?

http://img207.imageshack.us/img207/6131/boxdesignbr9.jpg

edzy
06-18-2008, 09:33 PM
that is tuned to 27hz. try again.

darkhunter139
06-18-2008, 09:59 PM
How about this

http://img170.imageshack.us/img170/6784/boxdesign2tt6.jpg

darkhunter139
06-18-2008, 10:09 PM
Wait how about this it doesnt have any weird cuts

http://img528.imageshack.us/img528/5647/boxdesign3vh3.jpg

edzy
06-18-2008, 10:36 PM
what size are you shooting for? W X h x D ?

darkhunter139
06-18-2008, 10:37 PM
what size are you shooting for? W X h x D ?

width 26 inches or less

Dept 18 or less

hight 16 inches

edzy
06-18-2008, 10:38 PM
well that sub is 15? and a 16 hight? kinda cutting it close.

darkhunter139
06-18-2008, 10:39 PM
well that sub is 15? and a 16 hight? kinda cutting it close.

The cutout only needs to be 14.125 so its not bad

edzy
06-18-2008, 10:46 PM
ok, what i would do if i was you, i would see how much your last box was too big by, like if it was 4 inches less deep, and like 1" less tall, it would have fit. then design a new bow to the largest size the sub needs, and play with porting till it gets to 33hz.

darkhunter139
06-18-2008, 10:48 PM
ok, what i would do if i was you, i would see how much your last box was too big by, like if it was 4 inches less deep, and like 1" less tall, it would have fit. then design a new bow to the largest size the sub needs, and play with porting till it gets to 33hz.

I cut down the old box until it would fit and these are the max specs I could get and fit it in there


Is that design not good enough?

edzy
06-18-2008, 11:09 PM
idk, what does the sub call for the box volume to be at? it aint just building a box to fit. if that sub calls for say 3.5 cubes ported, then you want to get as close to that as possible. from your first fail box, to this new design, you lost what ?10-11" in depth?
the last drawing was 2.87 cubes. thats tight for a 15". but again it may not be. what does the sub require? then build from there.

darkhunter139
06-18-2008, 11:30 PM
Here is what the sub requires

Ported box: 3-4 cuft @ 33Hz
Sub OD: 15.625”
Cut ID: 14.125”
Mounting depth: 8.000”
Displacement: 0.17cuft

Jeremy M
06-18-2008, 11:33 PM
ya after displacement your at like what.....2.6cu ft.....

darkhunter139
06-18-2008, 11:34 PM
ya after displacement your at like what.....2.6cu ft.....

So thats way to small then?

Jeremy M
06-18-2008, 11:37 PM
according to specs.....that's the most room u have?

cuz my dodge neon has a bigger trunk then that...

darkhunter139
06-18-2008, 11:38 PM
Trunks big problem is getting it into the trunk

Maybe I could make it longer and top fire it?

Jeremy M
06-18-2008, 11:40 PM
or take your spare tire out, or build it in the trunk....or take off ur back seat and put it in that way......or maybe it'd fit with ur backseats down....lots of possibilites here

just depends on how much work u wanna do to get it there.

darkhunter139
06-18-2008, 11:42 PM
or take your spare tire out, or build it in the trunk....or take off ur back seat and put it in that way......or maybe it'd fit with ur backseats down....lots of possibilites here

just depends on how much work u wanna do to get it there.

I took all the trim and spare tire out today to try and fit a 26x27.5x16 inch box in there today....didnt work

edzy
06-18-2008, 11:47 PM
ok, throw these numbers in. starting at the top, all red fields.
26
15.75
17
23
.75
3
8

darkhunter139
06-18-2008, 11:53 PM
I dont know if that will fit.

If I go sealed will it be a lot quieter? Think a 15 inch SSD sealed with 800 watts can beat a 12 inch CVR ported with 400 watts

darkhunter139
06-18-2008, 11:56 PM
I might be able to get htis to work what do you think

28
16
18
18
.75
2.8
8

edzy
06-18-2008, 11:59 PM
idk, idk what an ssd is. and cvrs in a good ported box can get loud. so i say ya, your screwed. The best thing is to see if that box i made up will fit. its shorter then what you had, and your trunk looks like it will take 23" on the bottom. If not, shrink the hight and add to the lenght. You had plans for a 27" so if its shorter, it should go in.
Maybe mock one up out of cardboard and tape and see if it slides in?

darkhunter139
06-19-2008, 12:01 AM
idk, idk what an ssd is. and cvrs in a good ported box can get loud. so i say ya, your screwed. The best thing is to see if that box i made up will fit. its shorter then what you had, and your trunk looks like it will take 23" on the bottom. If not, shrink the hight and add to the lenght. You had plans for a 27" so if its shorter, it should go in.
Maybe mock one up out of cardboard and tape and see if it slides in?

Its an fi SSD

Good sub. It cost $214 bucks new

edzy
06-19-2008, 12:04 AM
so make a square of cardboard 16 high x 18 long will fit in the trunk without catchinh. and then make sure you have 28" free side to side.

darkhunter139
06-19-2008, 12:26 AM
so make a square of cardboard 16 high x 18 long will fit in the trunk without catchinh. and then make sure you have 28" free side to side.

I have already tested the 16 high x 18 long I just have to check 28 side to side

Blinkrazy
06-19-2008, 12:31 AM
use aero ports to save space and it makes tuning alot easier..

darkhunter139
06-19-2008, 12:32 AM
use aero ports to save space and it makes tuning alot easier..

What are aero ports?

darkhunter139
06-19-2008, 12:51 AM
I just went and re measured and I was way under estimating the length of my trunk

I can go at LEAST 30 inches probably even up to 32 inches long

Think I can make ag ood ported box with that space?

darkhunter139
06-19-2008, 01:18 AM
Hows this look

I changed the port width to 2.9 so it would be tuned to 33.4 hz

http://img174.imageshack.us/img174/1354/81401729ey9.jpg

darkhunter139
06-19-2008, 01:24 AM
Sorry for all the back to back post but I think this is better

http://img174.imageshack.us/img174/6936/des5ee2.jpg

darkhunter139
06-19-2008, 01:28 PM
Hm so does anyone think that will be good? I want to make sure before I go buy the wood

edzy
06-19-2008, 09:06 PM
the cubes is good, but the tuning is at 34. bring it down to 33. and make it.

darkhunter139
06-19-2008, 10:42 PM
Ok here is my final design what do you think

http://img410.imageshack.us/img410/7650/des6kx6.jpg

Going to get the wood tomorrow

darkhunter139
06-20-2008, 11:32 AM
I think I am going to just make it tuned to 32.4

that way I dont have any weird cuts

Mr Cabinetry
06-20-2008, 11:39 AM
I think I am going to just make it tuned to 32.4

that way I dont have any weird cuts

32, 33 hz, it doesn't matter, your not going to be able to tell the difference after it's built and installed.

darkhunter139
06-20-2008, 11:41 AM
32, 33 hz, it doesn't matter, your not going to be able to tell the difference after it's built and installed.

Ok cool. I tested out a 26x18x16 piece of my old box to see if it would go in and it did fine. So I took off .25 from the top and added to the length. Pretty sure it will fit with ease.

darkhunter139
06-20-2008, 07:04 PM
Went to home depot got the wood cut......guy jacked up my cuts

get it home measure 4 of the cuts are off......Luckily I have enough left over wood from the sheet to get the sizes I need. I have to re cut every single piece though lol. I knew I should have just done it myself

edzy
06-20-2008, 08:04 PM
ya, Hd doesnt do it very well. they just cut stuff so Joe home owner can get it in his car. I will sometimes have them cut stuff, but i make it like 2" bigger then I need, and do the final cuts myself.

darkhunter139
06-20-2008, 08:19 PM
They did good the other two times. Luckily I got away with it this time as well.

darkhunter139
06-22-2008, 03:02 PM
Alrighty got the wood cut right now

Pre drilling tomorrow hopefully

darkhunter139
06-22-2008, 10:23 PM
Dang its so much better when I cut the wood myself.

Never letting home depot do it again