PDA

View Full Version : tweeters making a odd sound



king ranch
06-16-2008, 12:59 AM
i have a set of polk momo hooked up to a zx850.4 and giving each side 135rms and just noticed it when i have the truck key turned over but not cranked the tweets make a slight tssssss sound almost like a static sound and then when i crank my truck its even worse and thats with the HU off

when i turn the Hu on its still there and once i turn the volume up it seems gone but i cant tell since music is playing as well

i have my rca's and power wire on the same side and i am using cheap rca's walmart series so that might be the problem but wouldnt my subs and mids be making the same sound bc they arent

any idea's

thanks

king ranch
06-16-2008, 01:22 AM
upp

DD_Dave
06-16-2008, 01:26 AM
turn your treble down and it should go away.....

DejaWiz
06-16-2008, 01:31 AM
How are your gains set? Have you messed with the EQ settings to see if you can tame the noise?

skittlesRgood
06-16-2008, 01:48 AM
if its happening with the HU off then your tweeter wires must be touching metal/grounding out. check the wire for cuts or pinches.

if your HU is off then the amp is off. that means your amp is not giving the tweeters any power. so something elce is, or elce they wouldnt be making any noise rite?

king ranch
06-16-2008, 01:57 AM
i have gains set with dmm on a 1khz test tone and no my amps are hooked up in my fuse box on a spot that has power only when key turned on so when i turn my hu my amps stay on

king ranch
06-16-2008, 02:39 AM
when engine whine noise only be comming from the tweets or no

icpurplepplalot
06-16-2008, 02:46 AM
I'm a polk rep, send them to me and I can fix them





































:laugh:

king ranch
06-16-2008, 02:54 AM
wow love how mature you are it just shines out above everything

only logical responses plz

king ranch
06-16-2008, 03:49 AM
upp

dumple
06-16-2008, 03:51 AM
yea i think u have to send them in but the turn around is like 3 months but 20 bux thrown the way of the tech could speed things up.

king ranch
06-16-2008, 03:53 AM
hey jackass go to helll how bout that

dumple
06-16-2008, 03:56 AM
send me 20 bux and ill put my self in front of the line to hell

dumple
06-16-2008, 03:57 AM
but foreals change ur rcas to the other side and get some quality ones if that doesnt fix it check your wiring and mess with ur tunning while you hear it to make it go away or not

king ranch
06-16-2008, 03:59 AM
if it was the rca problems wouldnt the mids and subs be making a sound as well and not only the tweets

dumple
06-16-2008, 04:02 AM
would it hurt to try? never know

97gp
06-16-2008, 02:13 PM
wow love how mature you are it just shines out above everything

only logical responses plz

He seriously is a polk rep he has fixed many things for me I usually flip him like $20.

audiobahnuser18
06-16-2008, 02:17 PM
I actually had this same problem with my tweeters. For me it was because my wires were touching metal wrapped em up np.

BobbyDD
06-16-2008, 03:59 PM
I'm a polk rep, send them to me and I can fix them


yea i think u have to send them in but the turn around is like 3 months but 20 bux thrown the way of the tech could speed things up.


He seriously is a polk rep he has fixed many things for me I usually flip him like $20.

:eek::omg::escape:

king ranch
06-17-2008, 12:12 AM
well i messed with it some more today and found out that the mid and tweet both have the sound comming from them like when i rev the engine up i can hear the engine or w/e through the speakers

so what do i need to fix this i have the rcas on same side as power wire should i re route that and try to see if that fixes the problem or get a pair of kicker rcas or knu rcas

king ranch
06-17-2008, 12:21 AM
anyone got suggestions on rca's or what to do to fix the problem

ngsm13
06-17-2008, 12:28 AM
lol polk rep.

nG

king ranch
06-17-2008, 12:50 AM
honest answer plz

PaulD
06-17-2008, 09:39 PM
if they are comps, try moving the passive crossover maybe a foot or so and see if it goes away.

king ranch
06-17-2008, 09:40 PM
what would that do