PDA

View Full Version : Is two 4" aero's enough for 3.6 cubes?



HellsRise
05-16-2008, 11:07 AM
I've been reading up on aero ports vs. slot ports...it sounds like you only need half the port area with aero ports? Right now I can either do 50 in^2 of port area with a slot port or use two 4" aeros for ~24 in^2. I've only really used slot ports in the past and I was wondering if I would get any port noise out of the two aeros.

CRXBMPN
05-16-2008, 11:10 AM
i've never heard that you only need 1/2 the area with aero's.

bass-aholic
05-16-2008, 11:15 AM
It depends on the subs.

adas
05-16-2008, 11:19 AM
3.6 cubes, is that for 2 12's or 1 15? The sub will make a difference if it'll be enough or not. You should be fine with 2 4's, but it depends.

psych0ticnemes1
05-16-2008, 11:22 AM
A good rule of thumb is 12-16" of port per cubic foot, but I guess it can vary depending on the sub.

HellsRise
05-16-2008, 11:28 AM
one 15" ICON

Harleyfx69
05-16-2008, 01:36 PM
how do you determine port area off the aeroes ?

adas
05-16-2008, 09:48 PM
one 15" ICON2 4's will be good:) Icon doesn't move THAT much air.

profundus-sanus
05-16-2008, 09:51 PM
how do you determine port area off the aeroes ?

pi(r^2)

i'd stick w/ 2 4" s or 1 6"

jibberjive
05-16-2008, 10:22 PM
Should be perfect for that sub