PDA

View Full Version : AD comp set already fcked up:(



audiobahnuser18
04-01-2008, 05:03 PM
guy's please help me first day basically of having my comp set in and something already has went wrong:(. My right side speaker works great sounds great etc... the driver side door speaker is making some kind of rattling type sound with no sound output:(. i was listening to it just fine and then that just happened. what is wrong???:( someone please help me

skadude016
04-01-2008, 05:06 PM
guy's please help me first day basically of having my comp set in and something already has went wrong:(. My right side speaker works great sounds great etc... the driver side door speaker is making some kind of rattling type sound with no sound output:(. i was listening to it just fine and then that just happened. what is wrong???:( someone please help me

terminal or wire could of come loose and is rattling around

bad @SS chevy
04-01-2008, 05:08 PM
or maybe you crossed a posi with a neg.

audiobahnuser18
04-01-2008, 05:21 PM
terminal still on there. but guy's was playing fine before . i took the good one on driver side put it to other channel on amp and works so nothing blown with the amp so that's a good thing:D.

audiobahnuser18
04-01-2008, 05:32 PM
anyone else know what i can do ? should i take a video for you guy's would that help?

audiobahnuser18
04-01-2008, 05:40 PM
Uploading video now. Don't mind the pic quality cause my camera not the best but u can hear the rattling type sound in the driver side speaker im talking about:(.

audiobahnuser18
04-01-2008, 05:47 PM
Video uploaded.
http://s153.photobucket.com/albums/s226/ngugraphics/?action=view&current=MVI_2639.flv

skadude016
04-01-2008, 07:04 PM
hmm does it play but with the scratching sound? or is it just scratchy sounds?

RCA's maybe? try unhooking everything on that side and hookin it all back up.

you sure there are no wires touching any metal?

Trey803
04-01-2008, 07:06 PM
does it smell funky near the woofer

audiobahnuser18
04-01-2008, 07:08 PM
trey doesn't smell near the woofer at all. ska dude i don't believe so but i just found this out if i move my seat up and down where the amp is mounted will cut in and out. hmm.....maybe loose wire??? where do i start:(.

Trey803
04-01-2008, 07:10 PM
prolly rca then

audiobahnuser18
04-01-2008, 07:13 PM
would it matter if rca's are next to each other like running next to each other? maybe causing interference?

bad @SS chevy
04-01-2008, 07:14 PM
check your ground, make sure the bolt is tight.

audiobahnuser18
04-01-2008, 07:17 PM
badd @ss chevy checked ground bolt alread it's tight as it's going. won't get any tighter.ground is tight fit doesn't move at all & i also sanded everything down.

audiobahnuser18
04-01-2008, 07:22 PM
Man this sux to because i really did like these comps:(.

skadude016
04-01-2008, 07:24 PM
would it matter if rca's are next to each other like running next to each other? maybe causing interference?

if you switched over the wire to the other channel and it operated correctly than no that wouldnt matter. when you moved the left and right wires around did the drivers side speaker stop crackling?

audiobahnuser18
04-01-2008, 07:24 PM
Well guy's im gonna go in the garage work on my install hopefully figure out what is wrong with this speaker:(.

boltpride
04-01-2008, 07:24 PM
maybe the rcas as suggested earlier?

audiobahnuser18
04-01-2008, 07:25 PM
skadude it did not the one that's messed up on the driver side just kept making that sound. but the one on the passenger side still sounding great.

skadude016
04-01-2008, 07:26 PM
skadude it did not the one that's messed up on the driver side just kept making that sound. but the one on the passenger side still sounding great.

well then dude its in your x-over or a part of the signal wire to the x-over touching something

audiobahnuser18
04-01-2008, 10:55 PM
Well guy's i went to my buddy's shop had em test that AD speaker and all it does is that rattling sound. he said the voice coil is blown i can't believe this i didn't even play this comp set for 2days. they were not loud at all loudest volume i had them on was 7 in vol.. this really ***** idk wtf im gonna do.

themommyvan
04-01-2008, 11:01 PM
did you put a DMM to the vc?

audiobahnuser18
04-01-2008, 11:06 PM
i don't have a dmm can't find it :(. but my buddy did at the shop that's how he had found out:(.

nismos14
04-02-2008, 03:08 PM
How high were the gains set? Volume 7 means jack ****.

loudmofo
04-02-2008, 04:03 PM
want to sell them

customtronic
04-03-2008, 01:45 PM
That's a shame that you got a blown speaker. I've been using the MM1, MM4, and the MM6 speakers for a year and a half now in MECA and IASCA competitions. They sound awsome in my car. I was able to win close to 40 1st place trophies with them. Were the speakers used or were you able to find a new set?