View Full Version : Pioneer DEH-P800PRS

03-26-2008, 12:58 AM
I'm having horrible battery and alternator ground loop issues with my 800 PRS through RCAs (HU amp is fine).

I've narrowed the issue down to the HU. The amps are clean, I can connect another source to the RCAs and another HU (Kenwood) has no ground loop issues.

I even took out this 800PRS and connected my 880 (that never had ground issues) and now it also has ground loop problem.

Does anyone know if the wiring harness for the RCAs is a PoS and not shielded or can get damaged? That's the only thing that remains the same between the 880 and 800. I'd try the second RCA harness, but the stupid Best Buy that my insurance had me go to to install the replacement kept the RCA harness that came with the 800.

03-26-2008, 05:08 PM
pics of the 800 lol

03-27-2008, 11:43 AM
Sounds kinda like the pico fuse problem that all of pioneers units Have:crying:

03-27-2008, 05:46 PM
Got the harness from the Best Buy store and still have the same issue. I came up to the guy explaining how they kept my harness from the install and after finding it the idiot said to me, "I found this high-end pioneer harness you can have." I replied, "Yeah. It's mine."

I'm returning the HU to the insurance comp to get a replacement. Hopefully this resolves the issue.

03-27-2008, 06:57 PM
Jesus christ.

03-27-2008, 08:05 PM
You'd think they'd frucking fix the pico fuse for 08, nope, same deal. ****it. ***** dude.

03-27-2008, 08:09 PM
yeah that *****.

03-27-2008, 08:15 PM
I'm gonna be going active with a new HU and have been trying to figure out whether to go with the 9887 or the new 800prs, I guess Pioneer still didnt get this issue fixed.