PDA

View Full Version : New Pioneer Hu's...RCA power.



Canaan
03-15-2008, 11:22 PM
So, anyone other than me notice the new 2000, 3000, 4000, and 5000's seem to have much weaker RCA output than last years versions?

I put a 4000 and 5000 on our display board in the place of a 5900 and 4900.
They seemed to have weaker RCA output
Even w/ after setting the sub control and such, I had to increase the gains on most of the amps. :confused:

Is it just me?:crap:

R0ID_RAGE
03-16-2008, 01:45 PM
So, anyone other than me notice the new 2000, 3000, 4000, and 5000's seem to have much weaker RCA output than last years versions?

I put a 4000 and 5000 on our display board in the place of a 5900 and 4900.
They seemed to have weaker RCA output
Even w/ after setting the sub control and such, I had to increase the gains on most of the amps. :confused:

Is it just me?:crap:

no idea...I do know that i've had my HU(590ib) for almost a year, my speakers sound like ****---and I can't figure out how to set the clock on it.

brtnboarder3241
03-16-2008, 01:48 PM
no idea...I do know that i've had my HU(590ib) for almost a year, my speakers sound like ****---and I can't figure out how to set the clock on it.

lmfao.. me neither and i have mine for 1+ years not the same headunit but a pioneer

Colt9699
03-16-2008, 01:50 PM
lmfao.. me neither and i have mine for 1+ years not the same headunit but a pioneer


try reading the manual?

brtnboarder3241
03-16-2008, 01:51 PM
im to cool for it :fyi:

R0ID_RAGE
03-16-2008, 01:53 PM
try reading the manual?

manual says to use the multi-control (the knob) and find the clock setting


THERE IS NO ****ING CLOCK SETTING.
its pretty **** rediculous...

alright here it is...word for word.
SETTING THE CLOCK
1 Use MULTI-CONTROL to select CLOCK
2 Push MULTI-CONTROL left or right to select the segment of the clock display you wish to set
...blah blah blah

the funny thing is, the multi-control is the knob...it can be pressed up, down, left, right, center and around in circles. if you press it in you have 3 options...audio, entertainment, function. they all refer to what you are using atm (radio, CD, IPOD...etc)...there is no clock option in here. pressing the knob up or down, left or right doesn't do jack **** but change stations, songs, etc...

there is a button on mine that looks like a clock...if you press it, the clock pops up in the middle of the screen.............BUT YOU CANT DO ANYTHING TO IT :(
wtf pioneer, did you think nobody likes time?

Colt9699
03-16-2008, 01:56 PM
as with most pioneers the hu must be shut off to access the clock settings

R0ID_RAGE
03-16-2008, 02:13 PM
as with most pioneers the hu must be shut off to access the clock settings

yup, just figured it out.

turn the **** thing off, press and hold multi-control in...then rotate until clock shows up.

btw, is there any way to turn off the blinking background? it gets annoying watching the screen turn from black to bright ****ing blue:eek:

93 saturn sl2
03-16-2008, 02:16 PM
lawl

dman4486
03-16-2008, 02:18 PM
yup, just figured it out.

turn the **** thing off, press and hold multi-control in...then rotate until clock shows up.

btw, is there any way to turn off the blinking background? it gets annoying watching the screen turn from black to bright ****ing blue:eek:

no, that is to keep the screen from burning an image

R0ID_RAGE
03-16-2008, 02:29 PM
no, that is to keep the screen from burning an image

...so **** bright though :( if it went faster, it'd give people seizures for sure lol!

dman4486
03-16-2008, 02:37 PM
...so **** bright though :( if it went faster, it'd give people seizures for sure lol!

mine goes to white....nighttime is a *****, the only thing I noticed is when the clock is off, it is way less frequent.

R0ID_RAGE
03-16-2008, 02:39 PM
mine goes to white....nighttime is a *****, the only thing I noticed is when the clock is off, it is way less frequent.

there is a brightness control...i turned it all the way down, hopefully this helps

guess we'll see!

:veryhapp::veryhapp::veryhapp::veryhapp::veryhapp: :veryhapp::veryhapp:

lol

tcguy85
03-16-2008, 02:55 PM
if you are talking about "reverse mode" then you can shut that off as well.

dman4486
03-16-2008, 02:57 PM
if you are talking about "reverse mode" then you can shut that off as well.

Maybe on the 880, but i haven't found any way of turning it off on mine, and i did read the manual:crap:

edit: pioneer claims it is a screen saver on my unit

R0ID_RAGE
03-16-2008, 03:31 PM
if you are talking about "reverse mode" then you can shut that off as well.

ahhh ty

tcguy85
03-16-2008, 03:36 PM
Maybe on the 880, but i haven't found any way of turning it off on mine, and i did read the manual:crap:

edit: pioneer claims it is a screen saver on my unit

i could turn it off on my old 7800 as well.

the same menu where you set the clock there should be an option that says reverse mode.

Canaan
03-17-2008, 01:21 AM
So, I take it no one else has had a chance to install or use the new Pioneer HU's?
Or they didn't notice or get what I got?