PDA

View Full Version : How to brace a box?



balla676
02-11-2008, 09:28 PM
Im going to build my ported box tommorow and i know that i need to brace it. Im pretty lost when it comes to bracing a box. Does anyone have any tips, links or pictures on how to brace a box properly? What would be everything i need to buy to brace it?

Colt9699
02-11-2008, 09:30 PM
brace it with mdf pieces put in like cross members

Blove1991
02-11-2008, 11:26 PM
2x4's have done nicely for me

mlstrass
02-12-2008, 01:54 AM
how big is the box, might not even need bracing?

balla676
02-12-2008, 10:30 AM
H-19" D-26" W=40"

mlstrass
02-12-2008, 11:11 AM
I'd do a couple of window braces to divide the box into roughly 3rd's....

bjfish11
02-12-2008, 03:39 PM
Here is some proper bracing... LOL

http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=284557

alxmlr789
02-12-2008, 03:44 PM
Here is some proper bracing... LOL

http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=284557


Beat me to it. lol

Thats some... a lot of bracing.