PDA

View Full Version : Wow I got a problem...



Techchild
02-09-2008, 10:42 PM
This morning I tried to go to work, when I tried to start my car all it did was make like a electric shock noise from under the hood. The battery wasent dead because I could still play my music turn lights on and off and the such. Any suggestions? It ran fine last night when I parked it.
I have noticed recently that it has been making a wierd noise while under load. Kinda like a rod knock I guess I have no idea? Think I blew my motor? Also it started smoking a little bit recently.

jmanpc
02-09-2008, 10:43 PM
Batt's probably just low. Try to jump it?

lilmaniac2
02-09-2008, 10:44 PM
could be a loose wire on the starter solenoid, or much worse, id check wiring to begin with tho :)

rollerdj
02-09-2008, 10:44 PM
loose ground, low battery. bad cylinoid?

Calikid
02-09-2008, 10:46 PM
starter??

Techchild
02-09-2008, 10:46 PM
Battery is fine I already checked it. On monday I'm gonna be taking it to the shop.
I whanted to try and turn it back on again today but my mom left my key on acc when I asked her to turn it over for me and I didn't check so it killed it.

SuperchargedRS
02-09-2008, 10:46 PM
does it crank?

check fuses?
voltage to coil(s)
...

Techchild
02-09-2008, 10:47 PM
You think this has anything to do with the cathodes I put in yesterday?

Techchild
02-09-2008, 10:47 PM
does it crank?

check fuses?
voltage to coil(s)
...

No it dosent crank it just makes this wierd electric noise like a shorted wire or something.

jmanpc
02-09-2008, 10:50 PM
i still say low battery. jump it and see if it works.

when my batt is low, the stereo plays and lights come on... but it just clicks when i try to start it.

Techchild
02-09-2008, 10:54 PM
Problem is my mom drives a pruis lol. I need some one to come and jump me any takers?
If you come lunch is in it for you.

audioatg
02-10-2008, 12:33 AM
Starter!!

Rich B
02-10-2008, 12:37 AM
Starter solenoid.

They make a static sound when they're too burned to make a good enough contact to feed juice to the starter.

Pl8er
02-10-2008, 12:42 AM
Starter solenoid.

They make a static sound when they're too burned to make a good enough contact to feed juice to the starter.

X2

Techchild
02-10-2008, 12:43 AM
Blah I'm gonna push start it tommrow and run it around the block and let my battery come back to life and then get some videos

jer_stud56
02-10-2008, 12:47 AM
manual car for the win!
Sounds like the starter to me also.

lilmaniac2
02-10-2008, 12:49 AM
its the starter solenoid most likely like we said

Louisiana_CRX
02-10-2008, 01:39 AM
you can sometimes beat on the starter solenoid with a hammer...just give it a few good love taps...and that will sometimes make it work for a while.....

Pl8er
02-10-2008, 04:47 PM
you can sometimes beat on the starter solenoid with a hammer...just give it a few good love taps...and that will sometimes make it work for a while.....

X2. Not so effective on newer cars, but does sometimes work. I remember my grandpa getting into a 72 caddy and going nuts on the starter with a hammer. Freaked me out, thought he went crazy LOL. You kinda had to be there, but those were the cars that you could literally get inside the engine area and sit next to the engine, huge cars.

Won't hurt to try (if you know where it is). You hit it and it works, you have some extra time. If not, it was most likely broken anyways.

Techchild
02-10-2008, 06:46 PM
Got a new battery and solved the problem turns out that my old battery was leaking fluid.
Still don't know what that wierd noise is under load.

lilmaniac2
02-10-2008, 06:50 PM
for the 10th time that was the solenoid not clicking completely over, due to lack of juice...

15nissen
02-10-2008, 08:45 PM
did you check the flux capaciter?


sounds like a starter issue. Their simple to do on those cars.

Techchild
02-10-2008, 10:02 PM
did you check the flux capaciter?

Yah my flux capacitor is working fine.

ThatChevyGuy
02-11-2008, 01:59 PM
might wanna check the fluid in it to make sure

Techchild
02-11-2008, 02:37 PM
might wanna check the fluid in it to make sure

But I just filled up my blinker fluid, and flux fluid is so **** expensive.

wu501
02-11-2008, 05:31 PM
check your battery cables to see if there is any corrosion also as it can lead to many problems.