PDA

View Full Version : Need fast answers



Alsandair
01-07-2008, 12:10 AM
ok i currently have the pioneer deh-1800 headunit a old crappy one with no rca or sub out put stuff. i have 2 12" alpine type r's and a hifonics 1200wats rms amp with kicker wireing and i was wating to know i want to upgrade to this head unit http://sonicelectronix.com/item_8567_Pioneer+Premier+DEH-P590iB.html how much of a difference will this headunit make to the sound quality of my car with the sub outputs and all of that.. ohh yea and i have alpine type s 6x9's and 2 31/2 inch kicker dash speakers also... will this headunit make my system alot better? thanks

hatemonger
01-07-2008, 12:13 AM
ok i currently have the pioneer deh-1800 headunit a old crappy one with no rca or sub out put stuff. i have 2 12" alpine type r's and a hifonics 1200wats rms amp with kicker wireing and i was wating to know i want to upgrade to this head unit http://sonicelectronix.com/item_8567_Pioneer+Premier+DEH-P590iB.html how much of a difference will this headunit make to the sound quality of my car with the sub outputs and all of that.. ohh yea and i have alpine type s 6x9's and 2 31/2 inch kicker dash speakers also... will this headunit make my system alot better? thanks

you'll like the new one alot better. what are those?

Alsandair
01-07-2008, 12:25 AM
what are what? and another question i have the wireing kit i got was http://www.sonicelectronix.com/item_3938_Kicker+CK4.html and i got my system installed at a audio place but my question is this kit came with rca cables and my headunit the deh-1800 didnt have rca jacks so they either got some kinda adapter or cut the rcas off of the wiring and spliced it in or something or they used a adaptor.. so my question is if i want my subs to work when i get this headunit do i need to buy new rcas wireing or can i still use the one i got with the amp kit and how would i still be able to use it? thanks

Bloodstalker999
01-07-2008, 12:27 AM
they put in a line out converter and once you get your new head unit put in, the loc goes away and you can still use the same rca cable

Alsandair
01-07-2008, 12:31 AM
so they didnt cut the rca connectors off of the side that goes to my headunit so there still there to where i can just plug them into the back of the new headunit? can you explain to me how i would do it or what i need to do? thanks so i dont need to buy new ones?

Bloodstalker999
01-07-2008, 12:40 AM
http://www.audiooutfitter.com/images/items/750/43750-sisloc80.jpg
that is a LOC and as you can see the rca cables would plug into that then the wires would be attached to the old head unit. Once your new head unit gets installed you wont need it any more so you they will just unplug it and plug the same rca cable into your new hu.

Alsandair
01-07-2008, 12:47 AM
oh ok so then theres no way they could of hooked it up if they didnt use one of those? and this new headunit is newer and better technology does that mean ill get better bass and sound quality with it cuz it has sub outputs and sub level controls and a 7band equalizer which my unit dont have... and im sorry i keeping asking about the rca cables i was just afraid they might of cut off the connector jacks to the headunit completly off and somehow hooked it up.... so i guess without that adapter sinse it will be straight rca to rca jack it will sound better to right?

Bloodstalker999
01-07-2008, 12:51 AM
I would hope they didn't cut the ends of the rca cable off :laugh: but I wouldn't put it past some shops as some of those guys are nothing but crooks, but most likely they used a LOC like pictured above. For as it sounds, I think it would sound a lot better, I went from an old JVC deck to a pioneer 7500mp and it sounds a lot better. I would imagine it would sound a lot better but I don't know enough about head units to know why.

Alsandair
01-07-2008, 12:53 AM
so then there is a possibility that they did cut the ends off though??? cuz if they did would that mean i would have to buy new rca cables? cuz that would really **** me off if they did cut the ends off...

Bloodstalker999
01-07-2008, 12:55 AM
well there is always that possibility if you don't know exactly what they did :laugh: but if they have even a slightly working brain they would have just used a loc.

JimJ
01-07-2008, 12:56 AM
If you're concerned about sound quality, I'd work on getting an amplifier on those speakers...and losing the 6x9's...and sound deadening thoroughly...and well I could continue :p:

Alsandair
01-07-2008, 01:00 AM
why should i lose the 6x9's they sound great 6x9's is all my car can hold beside 3 and a half inch dash speakers....

Bloodstalker999
01-07-2008, 01:04 AM
you can get an adapter and get a set of 6.5" components, but it sounds like your happy with the 6x9s

Alsandair
01-07-2008, 01:08 AM
why u saying 6 and a half inch speakers sound better than 6x9's? but i just wanna know if they did cut the rca plugs off then how do i hook it up to the headunit so where it sounds just as good as if i had them??

JimJ
01-07-2008, 01:12 AM
why should i lose the 6x9's they sound great 6x9's is all my car can hold beside 3 and a half inch dash speakers....

Have you ever heard a properly-set up front stage with no rears being used at all?

Bloodstalker999
01-07-2008, 01:15 AM
:laugh: dude your tripping about them cutting off the ends of the rca cables, if they did you will just have to replace them with a few flux capisators.

Alsandair
01-07-2008, 01:17 AM
no i havnt heard that before... so are you saying my 6x9's make my system sound distorted cuz there will be to much bass? because i just ordered those kicker 3 and a half inch speakers cuz my old power acostics are blown and when i had all 4 speakers it sounded really good... but i dont know as much about systems as you guys i mean does the speakers i have said and stuff i got sound like a good system i have my subs bridged also to my amp..

hatemonger
01-07-2008, 01:21 AM
you'll learn alot by just reading around in here. just go through some of the sections and read a little. ask questions after

Bloodstalker999
01-07-2008, 01:21 AM
If I were you I would work on figuring out how you keep blowing speakers

Alsandair
01-07-2008, 01:24 AM
well i have only blown that one pair of speakers those power acostic 3 and a half inches but those were only entry level speakers these kickers i have coming are really good speakers and durable.... so i dont think they will blow.... but how would i hook my rca wires to my headunit if they did cut the rca plugs off? i really need to know that cuz im gonna order all of the stuff i need tommorow for it so thats why i need to know tonight.... thanks and i forgot i also got dynamat wedge kit for my trunk cuz i have a good amount of rattling on the outside of my car when my subs play... that will also make my ssound better wont it?

Alsandair
01-07-2008, 01:26 AM
lol sorry about trippin on that but it just worries me lol.... how much does those connectors cost and if i did get those would it not soud as good if i had the orgial rca plugs?

Bloodstalker999
01-07-2008, 01:27 AM
If they cut the rcas the whole cord will need to be replaced, there is a way to put ends on them but its not cost effective seeing as a new rca cable costs probably as much as the kit to replace the ends would.

JimJ
01-07-2008, 01:28 AM
Where in NC are you...I could give you a hand with this if you're not too far away :)

What kind of music are you into, as well?

Alsandair
01-07-2008, 01:30 AM
im in the winston kernersville area of north carolina and i lisen to mostly jus rap and hip hop..

Alsandair
01-07-2008, 01:38 AM
so if i went and bought new rca cables would these ones be good http://sonicelectronix.com/item_3925_Kicker+KI23+3+Meter+-9.9+ft.-+2-Chan.+RCA+Cable+05KI23.html

Bloodstalker999
01-07-2008, 01:39 AM
is 9.9 feet long enough?

Alsandair
01-07-2008, 01:41 AM
i dont know i got a pontiac sunbird 1994 2 door coupe should i get more to be on the safe side like should i get about 15 or more

Alsandair
01-07-2008, 01:47 AM
well i know 16.5ft is good cuz thats what came with original kit and thanks for all the help guys ill be back in tommorow morning to check in again on here thanks

Bloodstalker999
01-07-2008, 01:47 AM
yeah you should let us know if they cut the rcas or not :laugh:

Spud2388
01-07-2008, 01:57 AM
9.9 should be enough for a coupe i would think. i would run it from the speakers under the carpet to the HU and connect it there. a new pair pair or RCAs dont cost a **** thang, so dont patch the ones you have right now, not worth it...

Alsandair
01-07-2008, 09:58 AM
ok well i called the guys who installed my system and i asked them if they cut the rca wires when the hook a system up with no rca jacks and he said no we used a line output input adaptor or something like that thank god..... so im just gonna order the headunit not the rca wires to

Bloodstalker999
01-07-2008, 11:57 AM
lol see dude I told you that you were just trippin about them cutting the ends off :P

Alsandair
01-08-2008, 04:21 PM
lol ya u were right man i just aint experianced yet like you to know this stuff lol thanks for the help guys