PDA

View Full Version : Increasing the voltage pre-out on HU??



528hz
12-28-2007, 02:07 PM
Isn't there some sort of a converter box to increase/decrease the pre-out voltage from a HU?

stuckinok
12-28-2007, 02:09 PM
audiocontrol has some good in-line drivers

528hz
12-28-2007, 02:11 PM
righty-oh. thanks man

Also, is there any negative sides to using these?

stuckinok
12-28-2007, 02:14 PM
not that i know of.... some people will say that they are a waste of money but i dont think so

shortyg83
12-28-2007, 02:18 PM
They are a waste of money if you deck is putting out 2 or more volts

528hz
12-28-2007, 02:18 PM
Thanks man. I just want to get one to up the voltage from the HU to the sub amp to keep the gain adjustments on the amp down.

miker
12-28-2007, 02:23 PM
Alright.. This thread seems like it's got its answer so I want to add a question..

Can you measure pre-out voltage with a DMM??? Like would it be a bad idea to stick the leads in there?

IF not AC or DC?

mavster
12-28-2007, 02:26 PM
DC, touch the ***** with one lead...and the ground piece (surrounding metal) with the other lead...

thats if you have an RCA cable connected..

miker
12-28-2007, 02:31 PM
DC, touch the ***** with one lead...and the ground piece (surrounding metal) with the other lead...

thats if you have an RCA cable connected..


lol... ***..

I was being serious..

DBfan187
12-28-2007, 02:32 PM
AC voltage

shortyg83
12-28-2007, 02:33 PM
lol... ***..

I was being serious..

So was he that is how you do it except AC I think

miker
12-28-2007, 02:37 PM
So was he that is how you do it except AC I think
Oh... What about the ***** part? lol

So AC then?

Thanks.

CrossFired
12-28-2007, 02:46 PM
DC, touch the ***** with one lead...and the ground piece (surrounding metal) with the other lead...

thats if you have an RCA cable connected..

Mavster said *****!:clap: