PDA

View Full Version : Should I keep infinity 6x9 or get RSD 6-1/2comps?



kmu
11-27-2007, 12:43 PM
HI there, I currently have some infinity reference 6x9s 3 ways upfront, do you guys think my front stage would improve if I add the Phoenix gold RSD components?

I got 70x2 or maybe can even bridge the 4 channel amp and get 150x2

THX in advance

Towncar
11-27-2007, 12:44 PM
Make the switch. I have never been impressed with any of infinitys offerings.. Should be a vast improvement..

Gary S
11-27-2007, 04:24 PM
Yes, that comp set will be much better than the Infinity triax. You should bridge your amp also.

tbasile1
11-27-2007, 11:04 PM
^agreed with both of em!

Switch to the comps

JimJ
11-27-2007, 11:05 PM
Or not bridge the amp, get an active crossover and go with DIY drivers for what the RSD's would cost.

Towncar
11-27-2007, 11:09 PM
Or not bridge the amp, get an active crossover and go with DIY drivers for what the RSD's would cost.

They can be had for 75 bucks.. It would be very hard to find a diy set that is any good thats cheaper than that..

Curel
11-28-2007, 02:08 PM
I would keep what you have if your happy with it. 6x9 has more cone area then a 6.5.

JimJ
11-28-2007, 02:09 PM
6x9 has more cone area then a 6.5.

I'd much rather have a very good sounding 5.25" than a 7" or 6x9" that sounds awful...

DejaWiz
11-28-2007, 02:55 PM
Switch 'em and bridge that amp! For less than $90 shipped you can't go wrong.

Nice sub ya got there. :cool:

UCF52
11-28-2007, 04:47 PM
Like everybody else said, get the RSd's, bridge the amp, and be happy :)

kmu
11-29-2007, 03:10 PM
I was gonna get the RSD 6".5 comps in the front and the Ryval 5"comps for the rear, since I have a 4 channel amp.

I want the rear guys to hear the music also...

Should I just bridge the amp and power the front comps only?

DejaWiz
11-29-2007, 04:11 PM
Should I just bridge the amp and power the front comps only?

Yes! They'll get plenty loud to fill the whole cabin.

UCF52
11-29-2007, 04:19 PM
Yes! They'll get plenty loud to fill the whole cabin.

x2. You can always add rear fill later and run them off of head unit power.