PDA

View Full Version : 4 aeroports enough?



htownplaya456
11-25-2007, 02:39 PM
Hey I'm designing the new box for my brothers truck for 4 Arc Audio ARC10D4's and was wanting some other opinions on if you think four 4" aeroports will be enough or should I do 5? I originally wanted to do four 6" aeroports but they are a little bit more pricey than the 4" and didn't really have the space to do them. I can easily fit four of the 4" in the box and can get five in there if I really need to. Anyways any opinions are greatly appreciated.

IgnoreMe
11-25-2007, 03:33 PM
you will be 110% fine w/4 4"

azbass
11-25-2007, 03:35 PM
idk, better make that 5 aeroports..

hoxie08
11-25-2007, 03:36 PM
yeah i believe 4 is plenty.

htownplaya456
11-25-2007, 03:57 PM
How much of an audible difference would I hear from doing 5 over 4?

IgnoreMe
11-25-2007, 04:00 PM
none...

htownplaya456
11-25-2007, 04:01 PM
Alright sweet thanks for the feedback!

skadude016
11-25-2007, 04:01 PM
what really determines how many or how much port you need would depend on internal size of the box. not so much drivers

htownplaya456
11-25-2007, 04:05 PM
Well the internal volume will be dependent on the amount of ports I do. Since space is limited I have 6.75^. The current I have is 5.8^ net with four 4" aeroports tuned to 32hz so they are each like 13.75" long. Then I have Driver displacement and bracing... lots of bracing.

AudioXtremes
11-25-2007, 05:35 PM
what really determines how many or how much port you need would depend on internal size of the box. not so much drivers

Just because most people base their port area on CF doesn't mean its supposed to be.

It should be based on driver displacement.