PDA

View Full Version : comps whining with idle



budahbuddy803
11-21-2007, 08:48 PM
When ever i turn the volume to the desired 50/62 the tweeters pick up some type of whine that will fluctuate with the rpm's. If i remove the cd and put it back in it will be fine until i turn it to about 45 or 50. If i mess with the RCA's i can get it to go away but then it all just starts again. What should i do? I think it is because the RCA inputs on the amp but i dont know what i could do with them. Messing with the RCA inputs as in twisting pushing, and or pulling will get the whine to quit until some vibrations from the sub.

hoss
11-21-2007, 08:50 PM
1500 posts and you still cant identify a bad ground :(

in nearly two years you still havent learned the most basic, most common problem in car stereos...

budahbuddy803
11-21-2007, 08:58 PM
but that not what it is because i have 1ga split into 4ga and 8ga grounds with a non-fused distro block so if that were the case dont you think that the sub amp would have a similar problem?

hoss
11-22-2007, 10:13 AM
but that not what it is because i have 1ga split into 4ga and 8ga grounds with a non-fused distro block so if that were the case dont you think that the sub amp would have a similar problem?

who ever said that your amplifier ground was the only ground in your stereo? ;)

im not trying to insult you here, but if you plan on making a hobby out of this, you might want to start absorbing a little more :)

///M5
11-22-2007, 12:38 PM
1500 posts and you still cant identify a bad ground :(

in nearly two years you still havent learned the most basic, most common problem in car stereos...

LOL!

zeuolaxxx
11-22-2007, 01:32 PM
http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=198477&highlight=fix+pioneer+ground+loop

tru_44
11-22-2007, 01:35 PM
lol, ground off rca's or buy ground loop iso