PDA

View Full Version : help please with porting



jinx8402
03-23-2003, 09:08 PM
me and my bro are making a ported box for a brahma and have a few q's. before displacement we have a box of 1.869...ft^3...dimensions of 15x16x18 with 3/4 in mdf.
this is the max size we have to make the box because it is going where a previous box was, but will be about 4 inches deeper. now here are the questions: we want 2 different ports, one for comp and one for daily driving, of 40hz and 33hz respectively. using winisd pro we get 4x8.35 for 40 and 4x13.64. but this is before displacement, so i know this is wrong. if someone cane please help us, this is our first time building a ported box. we would like to keep either 1 4" round port or 2 smaller ports, which ever is easiest. thanks for any help

Randy Savage
03-23-2003, 09:11 PM
What size Brahma?

jinx8402
03-23-2003, 09:22 PM
sorry, its a 12 getting 1000 watts

Randy Savage
03-23-2003, 10:29 PM
Adire Audio Brahma 12"-
Box volume- 1.869 cu ft. tuned to 40 hz
Port- 4"x8.35"
Estimated peak- 44.62 Hz

1.869 cu ft tuned to 33 hz
port- 4"x13.64"
Estimated peak- 38.31 hz