PDA

View Full Version : 12" Brahma, 1100 watts, 1 cube sealed? what about ported?



Natheo
03-17-2003, 11:08 PM
how big of a box should i have if i wanted to run 1100 watts to a 12" brahma sealed? i looked on their website, and it said .92 cubes for 900 watts, so is 1 cube good for 1100? what about if i went ported, but still sq/sql, with the same power/same sub? i need some advice, as im not very experienced...

Spddracer
03-17-2003, 11:15 PM
I ran 1200 to mine all day long sealed at 1 cft ..

Natheo
03-17-2003, 11:17 PM
alright than that questions answered, thank you.

how small do you think i can go ported, tuned for sq but to also get pretty loud?

Spddracer
03-17-2003, 11:19 PM
What amp are you running ?

Natheo
03-17-2003, 11:20 PM
dei 1100d

Spddracer
03-17-2003, 11:24 PM
I think you will be Blown away with it sealed and that amp , I would personally make the box around 1.2 1.3 cubes thou , It will get really loud ! And sound amazing ! I had mine in about 2 cubes ported and I really liked it better sealed ..

Natheo
03-17-2003, 11:29 PM
1.2 cubes, thats about, *calculating*...

14.4 inches tall, wide, and deep?

im stupid, help me please...:confused:

Spddracer
03-17-2003, 11:30 PM
Sounds about right I think 14x14 x14 with 3/4 comes to about 1 foot

Natheo
03-17-2003, 11:33 PM
so we'll just say 14 and a half inches in every dimension. another q, won't i need a thicker piece of mdf to mount the sub to? maybe 1 inch?

Spddracer
03-17-2003, 11:35 PM
You can double up the front plate with 2 pieces of 3/4 if you wish .

Natheo
03-17-2003, 11:40 PM
thus not affecting the volume of the box! eureka!