PDA

View Full Version : Great Bass! GONE WRONG.



MTXwoofers
09-20-2007, 11:11 PM
I recently installed a system in my car. It included two twelve inch MTX thunder subwoofers, together in a cab, an MTX 600XD amplifier, and all te necessary wires. I ran the power from the pos end of the battery to the amp, i attached the left back speaker of my stock sound system to the left channel of the amp, the amp to the subs in the cabinet, the ground to the grounding bolt under my removable plastc cover where the trunk closes. I even ran a manual gain dial to the front of the car. The Amp is 600 watt rms, it has four ohms resistance i believe. The speakers hve 750 watts and 2 ohms each. IF i did the math correctly than each speaker should be getting 600 watts.... WHY then; did my left sub de-magnetize? Why did the spring/coiled up wire in between the magnet and the cone unravel?? Does this even have anything to do with resstance like i think it does??? Please help ME!! (also i should note these subs have an in-line fuse in the power line and the speakers worked GREAT for well over a month......what happened?)

azbass
09-20-2007, 11:14 PM
um. wat?

J31Rob
09-20-2007, 11:15 PM
That avatar is retardedly big.

andytb
09-20-2007, 11:16 PM
x2

DBfan187
09-20-2007, 11:17 PM
de-magnetize lol

each speaker would get 300 watts rms ;) I think you had a defective speaker.

blong131
09-20-2007, 11:17 PM
and retardedly funy

Naledge503
09-20-2007, 11:21 PM
holy hell......

gamecock guru
09-21-2007, 12:22 AM
sounds like a bad egg. send the sub back to mtx. they'll replace it

phyphoestilic
09-21-2007, 12:25 AM
sounds like a bad egg. send the sub back to mtx. they'll replace it

lol ur gonna get banned soon for that AV

gamecock guru
09-21-2007, 12:26 AM
lol ur gonna get banned soon for that AV

you like that *****, huh?

phyphoestilic
09-21-2007, 12:27 AM
you like that *****, huh?

I could care less. I'm just lettin u know.

phyphoestilic
09-21-2007, 12:36 AM
lol u sure changed it quick. Scared of the ban?

gamecock guru
09-21-2007, 12:36 AM
I could care less. I'm just lettin u know.

you could care, because you just did. learn to live, live to learn

Hintzyboy
09-21-2007, 01:44 AM
OP, you need to have someone else install your system once you get stuff repaired/replaced. It sounds like you have no idea what you're doing. Not trying to knock you, but I think you need to spend a while combing the forums and learning some stuff before you try to install again. Everyone starts at the bottom, but you're going to lose a lot of money if you don't learn afew things before you try again.

So if you need bass NOW, have someone else do it, then try your next setup yourself when you've learned some stuff. If you can wait, spend a month or two asking questions and reading through stuff, then go for it again.

DejaWiz
09-21-2007, 11:39 AM
Maybe it was just a bad sub and the tinsel leads snapped. Were the amp gains set high?

Ambios
09-21-2007, 11:47 AM
well you know he had the bass boost knob up front cranked or the (gain controller) as he called it

Ambios
09-21-2007, 11:47 AM
oh and gamecock_guru that is not even a nice ***... at all shes got tree trunks for legs as well no good

gamecock guru
09-21-2007, 12:35 PM
oh and gamecock_guru that is not even a nice ***... at all shes got tree trunks for legs as well no good

you wouldn't know what a nice *** looks like even if one was to sit right on your face. your face looks like an ***. your an ***:blackeye:

marineeagle28
09-21-2007, 03:52 PM
um.. i have to agree with ambios.... that *** is nASSty

Ambios
09-21-2007, 03:53 PM
thank you marine

jmanpc
09-21-2007, 03:57 PM
uhh. yeah. sounds like you have no clue what you're doing. you ran a wire from your left rear speaker to the left channel on the amp?

:hitbrick:

Ambios
09-21-2007, 04:01 PM
ya what the **** i read that like 16 times and still didnt know wat he was talking about i hope to god he jsut worde that wrong haha

gamecock guru
09-21-2007, 08:10 PM
thank you marine

how bout this ***?

MTXwoofers
09-21-2007, 11:18 PM
maybe you dont know wht you're talking about. It worked perfectly and the speakers were crystl clear for over a month. Running sound from a back speaker is an alternative to running it from the head unit. and that *** was kinda gross, the more recent one is not as bad but its not great either.... less *** conversations and more speaker conversations...

Ambios
09-22-2007, 02:17 AM
:P its actually a bad alternative too run a wire from a back speaker.... lol sorry really bad alternative.. gaurentee it didnt sond "crystal clear"

jmanpc
09-22-2007, 02:21 AM
maybe you dont know wht you're talking about. It worked perfectly and the speakers were crystl clear for over a month. Running sound from a back speaker is an alternative to running it from the head unit. and that *** was kinda gross, the more recent one is not as bad but its not great either.... less *** conversations and more speaker conversations...

uh... how did your amp get signal by putting the rear speaker wire into the left terminal? thats... not... right.

Ambios
09-22-2007, 02:22 AM
i think this guy must work at future shop and or bestbuy hahaha

JayRich
09-22-2007, 02:23 AM
WOW!!! is all i can say about this thread lol

gamecock guru
09-22-2007, 07:29 AM
WOW!!! is all i can say about this thread lol

gay....:rolleyes:

jkulysses
09-23-2007, 06:16 AM
MTX stuff go bad, imagine that. Don't even get me started on MTX and their horrible turn around time for repairs. Took almost two months to get my amp back that was only about eight months old when I mailed it off to them. My 8500 series sub is starting to go bad now too I think and it's like the second best sub they make.