PDA

View Full Version : Car Help



vvblazers777
08-06-2007, 04:41 PM
Alright I got a Audi cheap, and it say s that it is stuck in 2nd gear so you can't start the car. This is on a 96' Audi A4. What am I looking at a sensor, or has anyone had this problem?

vvblazers777
08-06-2007, 05:05 PM
ttt

Silver
08-06-2007, 08:12 PM
I have no idea, but my guess would be a Position sensor hooked to the linkage of the car or a P/N switch.

vvblazers777
08-06-2007, 10:37 PM
Any other ideas?

Rich B
08-06-2007, 10:39 PM
Auto or stick?

vvblazers777
08-06-2007, 11:10 PM
2.8 quatro audi

Silver
08-06-2007, 11:13 PM
Manual or Automatic haha

vvblazers777
08-06-2007, 11:15 PM
Sorry I just realized what I did. It's an auto.

DeViOuSoNe
08-06-2007, 11:17 PM
The shifter moves, and works? I mean when it ssays it is in nuetral does the car roll freely?

vvblazers777
08-06-2007, 11:22 PM
The shifter will shift up and down. When you put it in neutral it rolls thus this is why I think the transmition still shifts fine. It seems like it goes into neutral, but it still shows "In 2nd" on the onboard digital guage.

99grandprixGT
08-06-2007, 11:25 PM
so its not working in drive or reverse


edit: does it not start in drive or neutral? if it does it could be your neutral safty switch which will not allow the car to start unless it is in Park or Neutral.

Silver
08-06-2007, 11:47 PM
I think the position sensor for the transmission is fubar or misaligned.

vvblazers777
08-07-2007, 05:30 PM
I think the position sensor for the transmission is fubar or misaligned.


I talked to a machanic, this is what it sounds like to me.
Sensor<under $50.
Tearing a tranny apart under 79k miles > priceless