PDA

View Full Version : Will best buy....



chris96camaro
05-28-2007, 06:14 PM
Do the bypass on my AVIC-D3? I am thinking about getting it installed there, but I want it to be bypassed? I know its illegal and all, but will they do it if I ask them?

And if they wont, how difficult is it to remove the unit once it is installed and bypass it myself?

Safe-N-Sound215
05-28-2007, 06:17 PM
No they wont, too many possible legal ramifications if they do. Maybe one their installers will do it on the side for you, but best buy wouldn't approve. And it's failry simple to do on your own. It's designed as a safety feature, if they bypass it, they may be held responible if you got into an accident etc... Also I don't know how well pioneer would take it that one of their distibutors is messing with their product.

Qbenjamin
05-28-2007, 06:19 PM
I posted a whole thread on how to do the bypass for the D3 on this site. Very simple to do.

Qbenjamin
05-28-2007, 06:20 PM
Search Avic-D3 bypass on this site......

93 saturn sl2
05-28-2007, 06:21 PM
Why would you have it installed there only to take it back out if you have to disable it?

chris96camaro
05-28-2007, 06:22 PM
I posted a whole thread on how to do the bypass for the D3 on this site. Very simple to do.

I've seen that. But they were talking about the dash kit that has to be mounted to the unit before they install it, and I dont want to damage anything that I Dont have to. SO how difficult would it be to take it out after the dash kit is installed?

chris96camaro
05-28-2007, 06:22 PM
Why would you have it installed there only to take it back out if you have to disable it?

Because I have never installed one before....i dont know what im doing. Is it that easy?

chris96camaro
05-28-2007, 06:45 PM
Is there anyone who has done a write-up about the installation of this unit?

dvrmstrng
05-28-2007, 06:46 PM
slip the main installer a 20 or 2 and tell him what you need done....he'll take care of you

chris96camaro
05-28-2007, 06:59 PM
Will it be easy to remove it once they have installed the dash kit? Or is there a good possibility that I will damage it?

mokedaddy
05-28-2007, 10:24 PM
If you are not capable of installing it yourself, than I would not recommend trying to by-pass the unit. Your best bet is to ask them if they will do it and if not find a shop that will. Im sure it wont be hard to find a shop that will do it for you.

chris96camaro
05-28-2007, 11:40 PM
If you are not capable of installing it yourself, than I would not recommend trying to by-pass the unit. Your best bet is to ask them if they will do it and if not find a shop that will. Im sure it wont be hard to find a shop that will do it for you.

I do not know if I am incapable, because I have never tried. I want it to be done, and I was just wondering how difficult it would be to get out once it has been installed.

luvinthebass
05-28-2007, 11:44 PM
best buy installers ****, don't waste your time

gl0ck
05-28-2007, 11:52 PM
Find a CC or something like that in your area and have them price match for the free install and see if they will bypass, i know my location does bypass everyunit we send out the door, but all are different. If not just do the bypass yourself as i recall its a simple pulling a pin out of the harness and moving it down. Then get it installed after thr bypass is done.

THUNDERBIRD
05-29-2007, 12:00 AM
find a shop that isnt a best buy type store and have them do it for you.

chris96camaro
06-02-2007, 09:08 PM
Would I be better off bypassing it myself and then having them install it?

Would they still ground both of those wires even if the mute wire wasnt moved to the different pin?

IamMurph
06-03-2007, 05:24 PM
It's a big leagal area. If you kill someone because TV was more important than driving then you will be sued and so will the shop that bypassed the safety wire.

Freelander
06-04-2007, 12:55 PM
eh have you asked in the regional forum to see if anyone local would help you install it?

chris96camaro
06-04-2007, 11:33 PM
They installed it today. He did bypass it for me. He didnt even know how to do it though. I told him about moving the mute wire and that I had already done it, and I asked him to ground the mute and parking brake wires. He did it for me even though he acted like he wasnt going to.

I think he was just happy that he knows how to do it now.

thejoker989
06-04-2007, 11:46 PM
He probably did it because then he wouldnt have to tag the parking brake wire. Saved him about ten minutes.

chris96camaro
06-04-2007, 11:47 PM
He probably did it because then he wouldnt have to tag the parking brake wire. Saved him about ten minutes.

thats alright, at least its done.