PDA

View Full Version : how you guys do?



SQBubble
04-15-2007, 07:48 PM
just curious how do you ppl port your 10" to 28hz?

I tried some measurings and it take one HELL of a long port to acheive low tuning, even at 35hz ....

Omarvelous
04-15-2007, 07:49 PM
.... port length is determined more so by the volume of the box along with the port dimensions and quantity....

Your not giving much info...

Check precision ports website, i believe they have a calc.

SQBubble
04-15-2007, 07:56 PM
well lets say a 10" usually needs .8cu.ft to 1cu.ft, with around 20sq.inch of port area?

with these info port has to be around 65" long to have 28hz....

helotaxi
04-16-2007, 10:35 AM
With a box that small you can back off on the port area which will reduce the length of the port substantially. From there make sure to flare the port ends to reduce the chance of noise.

jmanpc
04-16-2007, 10:37 AM
for 1cf... you only need 12-15 sq. in. of port 20 is overkill.

SQBubble
04-17-2007, 05:38 PM
for 1cf... you only need 12-15 sq. in. of port 20 is overkill.

oh ya?