PDA

View Full Version : New system installed



ENDER_XVICM
04-05-2007, 10:00 PM
I just installed my new system the other day and oh my god does it sound incredible.

Rainbow SLC 365 powered by a JBL CS60.4.

One thing that is bothering me tho are the tweeters. They sound good but they dont seem to be able to produce enough volume to keep up with the 3" and the 6.5". They seem drowned out. Am I not feeding them enough power or is it because they are a silk dome? any input?

BlackMaxima
04-05-2007, 10:36 PM
:needpics:

tmoney
04-05-2007, 10:47 PM
whats da rms is on that amp. if i can remember, i beleive someone say they had those same comp, but change the tweets to the cal25 and it was a like nite and day. i think most people give those speaker 100-150 watts.

ENDER_XVICM
04-05-2007, 10:58 PM
RMS on the amp ios 140x2 at 4ohm. I had heard that they can handle 150ish but when i turn them up that high. The light in the crossover goes nuts and from what I can tell its used like a fues(i dont want to pop the filiment). I think I am giving them about 80 right now? sorry i dont have pics yet.

tmoney
04-06-2007, 09:03 PM
if u are sending 80 watts, u might be clipping them if ur gain not set right. thats y the lights on the xover looks like sparks.

azbass
04-06-2007, 09:06 PM
you should be able to adjust the Attenuation for the tweeters on the crossovers

neonrt
04-06-2007, 09:27 PM
you should be able to adjust the Attenuation for the tweeters on the crossovers

thats my guess, tweets turned down to much. usually its the tweets that are too loud which leads me to this conclusion and azbass's as well.

ENDER_XVICM
04-06-2007, 10:07 PM
I have the tweeters set to their highest level on the crossover? I played around with the HU a bit and that helped a bit. Tomorrow I am going to reverse the tweets polarity and see if that helps at all?