PDA

View Full Version : Some quick help please



Echo42987
03-28-2007, 07:12 PM
My back right speaker always has static coming out of it? I was curious to what it was. It was like this with the last system I just had in and now with the new speakers it's exactly the same. Could it be the wiring I ran or something I didn't adjust right? Help would be greatly appreciated.

-Nick-

Echo42987
03-28-2007, 09:06 PM
Bump?

-Nick-

crow
03-28-2007, 09:23 PM
Rule out the stuff that's cheap to replace first. Trace the speaker wire back to the amp. If everything seems cool there, try a different set of rca cables to the amp. From there you may have to start looking at the amp or head unit. Try switching the rcas from the back channels to the front channels on the amp. If the sound moves to the front, you can probably rule out an amp problem.

Honestly it could be several things. The trick is to trace every component in the system until you isolate the source.

Echo42987
03-29-2007, 02:09 PM
already replaced everything except the speaker wire and RCA cables but could that really be a problem?

This is the second system it has done it with.

-Nick-

jmoreno150
03-29-2007, 02:20 PM
try to replace the speaker wire if u do and no change u might have a fuked up channel. disconnect the rca from h/u to amp and use a sound generater to the inputs of the amp. if ths sound is clear then u trace it to the h/u if u have noise then u found ur problem its one of the rca inputs. if u dont have a sound generatoer then a simle discman with line out rcas will do fine.