PDA

View Full Version : Alarm not loud enough



chris96camaro
03-21-2007, 08:29 PM
I just got the viper 3000 2-way alarm put on my civic yesterday. It sounded loud when we were in the best buy install bay, but its not that loud when you arent in a small room.

Is the volume adjustable on this unit itself? Or is there something else I need to do?

Also,is the sensitivity adjustable?

chris96camaro
03-21-2007, 11:12 PM
Anybody?

atoz350
03-22-2007, 12:19 AM
Have them add an additional siren.

audiobahnuser18
03-22-2007, 12:24 AM
Piezo's FTW:).

netherland24
03-22-2007, 12:26 AM
look at the siren it self and cut teh black looped wire... thats the soft chrip.

chris96camaro
03-22-2007, 12:27 AM
look at the siren it self and cut teh black looped wire... thats the soft chrip.

And that will do what exactly?

chris96camaro
03-22-2007, 12:27 AM
Piezo's FTW:).

Arent those usually installed inside the vehicle?

jdawg
03-22-2007, 12:36 AM
dont anything installed there ever again ftw

netherland24
03-22-2007, 12:37 AM
it will make it louder...

when you arm or disarm car.

or add another siren... pm if you want some

chris96camaro
03-22-2007, 12:42 AM
Are the piezo's louder than the viper sirens?

ANd if so, can it be mounted in the same general area as the siren i already have, or can it just be inside?

audiobahnuser18
03-22-2007, 12:48 AM
Piezo's i believe can be mounted anywhere i know people that have put them underseat's in the hood in the trunk etc....and yes they are very loud.

netherland24
03-22-2007, 12:51 AM
pizos are just really high pitched sound... annyoing to listen too... under ur dash... not under the hood ////

audiobahnuser18
03-22-2007, 12:55 AM
really netherland i seen em everywhere in a buddy of mine's car under the dash , hood , trunk where ever really.

netherland24
03-22-2007, 12:56 AM
not really comon to do pizos under the hood..... inside yes... but not in the engine bay, usually i put 2 or 3 sirens under the hood.

jmanpc
03-22-2007, 12:58 AM
Wheres that thread where the dude put like 36 piezos in his car?

Calikid
03-22-2007, 12:59 AM
Wheres that thread where the dude put like 36 piezos in his car?

:word: and how the hell did he installed them???

jmanpc
03-22-2007, 01:02 AM
I'm searchin for it

Calikid
03-22-2007, 01:04 AM
found it

http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=185484&highlight=piezos

chris96camaro
03-22-2007, 01:07 AM
Am i correct in assuming that if I add another siren(not a piezo) that it will emit the same chirping sound as the siren I have now?

jmanpc
03-22-2007, 01:12 AM
http://img455.imageshack.us/img455/4608/dscn1716ga2.jpg

Pwnage

audiobahnuser18
03-22-2007, 01:15 AM
That's insane you would be deaf in like a second haha.

chris96camaro
03-22-2007, 06:09 PM
The guy at best buy mentioned some kind of proximity alarm, what exactly does it do?

And would you recommend installing it on my car?

azbass
03-22-2007, 07:29 PM
id just add my car horn to the alarm, usually pretty loud

chris96camaro
03-23-2007, 12:41 AM
Would adding another 6-tone soft-chirp siren, just like the one currently on there, not make it any louder?

Because I was told you can add one more siren without any modification.

ravendarat
03-23-2007, 12:51 AM
Adding another siren will make it louder, also where is the other siren mounted and where is it pointed. Cutting the black loop will only make the arma nd disarm chirps louder, not the actual full alarm. As for them playing the same sounds, my experience with them is that not all the sirens are Identical and can eventually get out of sync if they are going off for an exteded period of time, but thats actually not a bad thing as it makes your car sound unique so you know for sure if its yours. I do recomend wiring in a relay if you are going to be running more than one siren as the output on the viper is only ment to run one siren. The sensitivity is adjustable on that unit. If there are a bunch of bars at the bottom of the remote than its adjustable by using the remote, if not then there is a dial under the dash either on the brain or on an outboard shock sensor depending on what its equiped with. The Proximity sensor means that instead of the alarm going off when someone hits your car, it starts warning them when they get near the car. Its a great sensor WHEN SET PROPERLY but when they arent they are annoying as hell.

oxygen65
03-23-2007, 12:52 AM
i have a code alarm that i had circuit city do for me and i had them put in a proxy cencor. it has its advantages, but i think it had more disdvantages cuz it does add ectra security, but at the same time your alarm is more likley to go off for now reason at all

mine is set so if you walk by my car is sets off the pre alarm and if you stay in the range of it then the alarm will go off

one thing about them is that they have to be mounted perfectly flat or upright to work and they cant be under any metal otherwise they dont work as well ( thats what they told me at circuit city)

i got mine when circuit city stoped selling code alarms and i got a 2 way pageing alarm for 88 bux with autostart and then the proxy was anoth 15 so i said why not

chris96camaro
03-23-2007, 12:53 AM
Adding another siren will make it louder, also where is the other siren mounted and where is it pointed. Cutting the black loop will only make the arma nd disarm chirps louder, not the actual full alarm. As for them playing the same sounds, my experience with them is that not all the sirens are Identical and can eventually get out of sync if they are going off for an exteded period of time, but thats actually not a bad thing as it makes your car sound unique so you know for sure if its yours. I do recomend wiring in a relay if you are going to be running more than one siren as the output on the viper is only ment to run one siren. The sensitivity is adjustable on that unit. If there are a bunch of bars at the bottom of the remote than its adjustable by using the remote, if not then there is a dial under the dash either on the brain or on an outboard shock sensor depending on what its equiped with. The Proximity sensor means that instead of the alarm going off when someone hits your car, it starts warning them when they get near the car. Its a great sensor WHEN SET PROPERLY but when they arent they are annoying as hell.

The current siren is under the hood, facing the interior of the car. ANd how difficult would it be to add a relay to it so I can run another siren?

chris96camaro
03-23-2007, 12:54 AM
i have a code alarm that i had circuit city do for me and i had them put in a proxy cencor. it has its advantages, but i think it had more disdvantages cuz it does add ectra security, but at the same time your alarm is more likley to go off for now reason at all

mine is set so if you walk by my car is sets off the pre alarm and if you stay in the range of it then the alarm will go off

one thing about them is that they have to be mounted perfectly flat or upright to work and they cant be under any metal otherwise they dont work as well ( thats what they told me at circuit city)

i got mine when circuit city stoped selling code alarms and i got a 2 way pageing alarm for 88 bux with autostart and then the proxy was anoth 15 so i said why not

So would you reccomend the proxy sensor or not?

ravendarat
03-23-2007, 12:56 AM
Its really easy to add a relay. Its just a matter of having a power, ground, and then cutting your siren output wire off the brain in half and connecting it to the relay as well. Its like a 5 minute install.

chris96camaro
03-23-2007, 12:58 AM
Its really easy to add a relay. Its just a matter of having a power, ground, and then cutting your siren output wire off the brain in half and connecting it to the relay as well. Its like a 5 minute install.

So am I correct in assuming that if I add viper 514N, which is what comes with my alarm, it will be louder?

Only reason I ask is because a friend of mine has the same exact alarm as me and his is noticeably louder.

And is my siren in a good place? Or should I try to relocate it?

jmanpc
03-23-2007, 12:59 AM
I wouldnt do a proximity sensor. we only installed em in convertibles.

RFCV
03-23-2007, 01:18 AM
jcwhitney.com has a 'Paralyzing 140db Siren'.

I have mentioned it before in threads here.

chris96camaro
03-23-2007, 01:33 AM
Paralyze them! :scared:



http://www.jcwhitney.com/autoparts/Product/tf-Browse/s-10101/Pr-p_Product.CATENTRY_ID:2001355/P-2001355/N-111+10201+600015124/C-10101

Im not getting anything from that link

azbass
03-23-2007, 01:21 PM
adding another siren that plays the same tone, wont make it any more noticable.

thats why i have the car horn and the siren together.

makes more noise.

jdawg
03-23-2007, 01:38 PM
forget a siren, get one of these http://cgi.ebay.com/ebaymotors/152-DB-TRAIN-LOCOMOTIVE-HORN-COMPLETE-AIR-SYSTEM-12-V_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6763QQitemZ1200973885 83QQrdZ1

RFCV
03-23-2007, 10:50 PM
I'm not getting anything from that link.


Sorry about that. I was in a hurry last night & thought I had the right link. Tried a second time & still not right. If you haven't saw it yet, just type in Sirens in search on the site: www.jcwhitney.com