PDA

View Full Version : n00b reciever HELP!!!



Pistonsfan70
02-20-2007, 12:00 AM
I have my reciever hooked up exactly as it shows (tv HDMI to the reciever output, PS3 hdmi to the reciever input) and I cant get NOTHING!!

I know the speakers are hooked up right because I can get the FM radio to work. This is the Onkyo 604.... HELP!!

Beat_Dominator
02-20-2007, 12:14 AM
HDCP FTL..... I doubt there's anything you can do about it. Does your TV only have one HDMI input?

Pistonsfan70
02-20-2007, 12:42 AM
It has 2 inputs..I've tried them both:(

Beat_Dominator
02-20-2007, 12:44 AM
Your're going to have to go straight from ps3 to one, and then reciever to the other.

j3bus2k3
02-20-2007, 12:56 AM
I'm assuming you have the input on the TV switched to the HDMI input? Are you running the HDMI cable from the monitor out?

Beat_Dominator
02-20-2007, 12:59 AM
I've seen this before, it's part of the HDCP (copyright protection). The Tv is trying to "handshake" with the PS3 through the reciever but it cannot.... so you get nothing showing up on the screen.

He is a victim of money grubbing hollywood screwing up technology.

j3bus2k3
02-20-2007, 01:01 AM
I've seen this before, it's part of the HDCP (copyright protection). The Tv is trying to "handshake" with the PS3 through the reciever but it cannot.... so you get nothing showing up on the screen.

He is a victim of money grubbing hollywood screwing up technology.

wtf...I've hooked up 4 through HT systems and havn't had that happen yet...

Beat_Dominator
02-20-2007, 01:03 AM
You are lucky.... Hollywood is out to ruin us all!! :eek:

1loudsuv
02-20-2007, 01:23 AM
he has to go into the menu for the receiver and asign the inputs right

also the receiver might not support 1080p?

my hd-dvd player works flawless thorugh the receiver and then onto the tv.

im gonna guess its just a "setting" problem.

and renember to turn on the tv first then receiver then ps3

1loudsuv
02-20-2007, 01:25 AM
my denon out the box didnt have any of the tuner dvd cd inputs any of them didnt have hdmi assigned to them i had to assign hdmi to dvd for it to work

Pistonsfan70
02-20-2007, 03:22 AM
The reciever DOES have HDCP.....so does that mean I have to go a different route to hook up my PS3 (video anyways)..

I still cant understand why I can't hook up my tv.

1loudsuv
02-20-2007, 03:32 AM
The reciever DOES have HDCP.....so does that mean I have to go a different route to hook up my PS3 (video anyways)..

I still cant understand why I can't hook up my tv.

no it doesnt it has to work something is wrong with the settings somewhere try 720p or 1080i see what happens

but remember with hdcp you have to turn on the tv first and the dvd player last

***probably not before but now with the receiver its almost a must other day i turned on my hd-dvd player first and i was getting picture but no audio***

Pistonsfan70
02-20-2007, 03:45 AM
I'm going to try that....ugh...2 hours and no where lol..

1loudsuv
02-20-2007, 03:49 AM
I'm going to try that....ugh...2 hours and no where lol..

when i first got my receiver setup went smooth until all of a sudden the volume control wouldnt go all the way down took me an hour to figure out my son had turn the speakers up on the tv but it still puzzles me as to why they where getting any sound when i have it on the receiver for audio to amp only and now theirs no sound coming thorugh them :crazy: :eyebrow: it was probably hdcp related :rolleyes: :emb: :(

1loudsuv
02-20-2007, 04:15 AM
ok im reading hte manual online

is pure audio off? {page 61} in the manual

also make sure you have both hdmi connections in the right place

1loudsuv
02-20-2007, 04:21 AM
also read page 32 and 45 for hdmi connections and to asign them

Pistonsfan70
02-20-2007, 02:33 PM
Ok, I've gotten the PS3 to work, both audio and video.....Now I just need to get the audio from my tv to play through my speakers and I'll be fine....The inputs for dvd and and v1 are both hdmi1...but the tv is hooked up through the hdmi ouput (as instructed by the guide.) any ideas??


What do I assign the TV too since it is an OUTPUT on the reciever..

1loudsuv
02-20-2007, 02:59 PM
Ok, I've gotten the PS3 to work, both audio and video.....Now I just need to get the audio from my tv to play through my speakers and I'll be fine....The inputs for dvd and and v1 are both hdmi1...but the tv is hooked up through the hdmi ouput (as instructed by the guide.) any ideas??


What do I assign the TV too since it is an OUTPUT on the reciever..

dont know if your receiver can do both (play the reeiver speakers and the tv ones)

but most cant i know mine cant its either the tv or the receiver.

Pistonsfan70
02-20-2007, 03:01 PM
I've turned OFF the tv speakers and want the tv to play through the eD speakers....Just can't figure it out

Pistonsfan70
02-20-2007, 03:05 PM
Someone said I had to buy an optical cable for my tv to reciever...does that sound right??

Pistonsfan70
02-20-2007, 03:15 PM
Join Date: Feb 2006
Posts: 159

Quote:
Originally Posted by pistonsfan70
Are you sure??? I don't feel like buying ANOTHER cable unless it's for sure going to work lol..

Uhh yeah how eles are you going to get the sound from your TV to your 604? Unless you connect an optical cable from your Directv or cable box to your 604 or one from your tv to the 604. You cant expect the 604 to give you surround sound if you dont give it sound to process. Ie.. you need to connect the source you want in surround sound to the 604, just like you did with the ps3











That was his explanation.....does it make sense?

1loudsuv
02-20-2007, 03:42 PM
yes you need an optical cable from either the tv or cable box but most likely the cable box. and the ps3 gets its sound from the hdmi cable

1loudsuv
02-20-2007, 03:44 PM
go to target or walmart they have ok ones for cheap if you dont have an optical cable

i bought my hdmi cable from walmart and it was only $30 lol but i seen one just like at target for $17 lol i think optical cables are around 15-25 i know radio shack had the wrong price on one i bought it costs $80 and i snagged it for $17 lol 3 days later they found out and put the $80 price tag i had came back to buy them all and resell them on ebay :)

1loudsuv
02-20-2007, 03:48 PM
hah they havent fixed it yet online maybe one near you has it for that price

http://www.radioshack.com/product/index.jsp?productId=2110464&cp=&sr=1&origkw=optical&kw=optical&parentPage=search

heres the ebay price

http://cgi.ebay.com/4FT-Monster-Cable-Ultra-Series-THX-1000-Optical-audio_W0QQitemZ230093199930QQihZ013QQcategoryZ6459 4QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Pistonsfan70
02-20-2007, 03:53 PM
So how do I know whether to hook it up to cable box or tv

1loudsuv
02-20-2007, 03:59 PM
So how do I know whether to hook it up to cable box or tv

well does your cable box have an optical output? if so then hook it up right their. and if you dont have a cable box and the cable wire goes directly to your tv then you look for an optical output on the tv

Pistonsfan70
02-20-2007, 05:26 PM
WORKS GREAT NOW!! The SQ is a million times better than my tv!! Now I just gotta get the speaker placement and test everything.

1loudsuv
02-20-2007, 06:59 PM
WORKS GREAT NOW!! The SQ is a million times better than my tv!! Now I just gotta get the speaker placement and test everything.

first and foremost post pictures!!!

and be sure to do the auto setup? (not sure but with my receiver it sounds better after the auto setup)

and hell yah those tiny tv speakers cant touch a decent ht setup. i used to think i was happy with the tv speakers but not even close i hear sounds on my hd-dvds now that ive never heard. i say a good 20-30% more sounds then with my yamaha stuff

ps enjoy your new ht :) go get yourself some blur ray movies like mission impossible 3 and be prepared to be blown away :)

Pistonsfan70
02-20-2007, 07:17 PM
I am going to wait until later in the week to post pics (waiting for the eD speaker stands for my bookshelfs to come in).

I have a few blu-ray and I can't WAIT to watch em!!
THanks for all your help!

Pistonsfan70
06-15-2008, 03:44 AM
I have this reciever and during Rock Band on PS3, it turns off when the volume is at 55 or higher, or when the song gets loud, which is relatively low...and I don't have this problem with any other function of the tv.

Any ideas?

Pistonsfan70
06-16-2008, 02:08 PM
Is it overheating?? Why only on the PS3??? Any ideas???