PDA

View Full Version : after two months



1loudsuv
01-31-2007, 02:00 AM
finally....

picked up my towers and center channel and boy is it to loud!
i was playing an hd-dvd "pulse" close to the end of the movie where the servers are pulsing and god dam :eek:

voltage drop like a mofo i need to get another circuit in here now :naughty:

oh yah my son is taking advatange me and destroying everything :( ill post more pictures some other day im gonna relax :)


http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/0130072151.jpg


http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/0130072151a.jpg

joetama
01-31-2007, 09:15 AM
I think you should really post up pictures of the speakers..... Otherwise this thread is sort of worthless....

1loudsuv
01-31-2007, 09:45 AM
I think you should really post up pictures of the speakers..... Otherwise this thread is sort of worthless....

well their there just cant do to muh wiht a camera phone..ill take some more when my bro comes over with his camera

joetama
01-31-2007, 11:02 AM
well their there just cant do to muh wiht a camera phone..ill take some more when my bro comes over with his camera

Alright.... I guess i can wait.....:crap:

1loudsuv
01-31-2007, 12:10 PM
Alright.... I guess i can wait.....:crap:

hah im still waiting for more pix of your setup.

i dunno but ive been used to hearing the crappy speakers i had the past month and now this setup sounds weird to me. it also says in the manuel they need to break in for at least 40 hours for them to bloom but ive read of people playing them and they just keep sounding better and better. kind of like digital designs they get louder and louder over time lol

i popped in ray hd-dvd and right away i heard new sounds ive never heard on it but i dunno sounds different lol i guess i got used to the distortion of my old speakers :eyebrow: :laugh:

btw do you think it will sound even better with a better receiver or just add some amps? im running the receiver off my yamaha in a box system in my sig

joetama
01-31-2007, 12:14 PM
hah im still waiting for more pix of your setup.

i dunno but ive been used to hearing the crappy speakers i had the past month and now this setup sounds weird to me.

i popped in ray hd-dvd and right away i heard new sounds ive never heard on it but i dunno sounds different lol i guess i got used to the distortion of my old speakers :eyebrow: :laugh:

btw do you think it will sound even better with a better receiver or just add some amps? im running the receiver off my yamaha in a box system in my sig

I can't listen to ****** speakers.... They literally make me cringe...

What pictures do you want man? I'll take some more for you if you tell me what you want!

AND YES those speakers will respond much better to a better receiver and even better to a Preamp/Processor and a separate amp!

1loudsuv
01-31-2007, 11:56 PM
ok what a surprise my brother was suppose to show up today so we could take better pix with his digi cam but he didnt im guessing its cause he has 15 of my hd-dvds....

btw heres a teaser till he shows up if he does lol he will i owe him $300 on the best buy credit card lol

http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/0131071654.jpg



oh yah i got this cause the breaker isnt liking the def techs for a temporary fix so the tv just doesnt get turned off without cooling the bulb at least

http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/battery.jpg

joetama
02-01-2007, 07:51 AM
30 HD-DVD's? How many copies of the same movie do you have?

:laugh:

:hitbrick:

1loudsuv
02-01-2007, 11:54 AM
30 HD-DVD's? How many copies of the same movie do you have?

:laugh:

:hitbrick:

no 15 of them and i got about 70 right now. i went to best buy yesterday wanting to pick up some more but i already have most of the ones they have :laugh: i want half baked so bad right now dam it im gonna have to order it online maybe frys will have it lol

phyphoestilic
02-01-2007, 11:59 AM
u got a 300 watt UPS for a 60" TV? or just for the speakers?

1loudsuv
02-01-2007, 12:52 PM
u got a 300 watt UPS for a 60" TV? or just for the speakers?

for the tv it ran yesterday for half and hour and then it started beeping low battery and that was straight out the box so im not sure if it was even fully charged

i think my tv is rated at 280 watts and i have it on power save mode to.


oh yah i was thinking of switching out the battery to a small oddysey or optima lol like that if the electricity ever goes out say due to rain/lightning ill still have tv for a couple of hours lol

joetama
02-01-2007, 04:01 PM
for the tv it ran yesterday for half and hour and then it started beeping low battery and that was straight out the box so im not sure if it was even fully charged

i think my tv is rated at 280 watts and i have it on power save mode to.


oh yah i was thinking of switching out the battery to a small oddysey or optima lol like that if the electricity ever goes out say due to rain/lightning ill still have tv for a couple of hours lol

Hmmm I don't know about that idea....

Anyway where are those **** pictures!

1loudsuv
02-01-2007, 07:05 PM
Hmmm I don't know about that idea....

Anyway where are those **** pictures!

well he didnt show up again today what a big freaing surprise im just gonna call the prick and tell him to forget my movies and to forget what i owe him im tired of his games :mad:

either way i made a video with my camera phone and boy does the quality ***** but its something lol:laugh:

http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/th_0201071614.jpg (http://s8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/?action=view&current=0201071614.flv)

1loudsuv
02-01-2007, 07:07 PM
anyone want to sell me a good digi cam for cheap :(

1loudsuv
02-05-2007, 01:21 AM
so i went to check out the receivers and left with one angry girlfreind and a new receiver and ordered some amps, and now $3200 poorer lol

http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/get-attachment-2.jpg


http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/get-attachment-1.jpg

http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/get-attachment.jpg


http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/get-a575ttachment.jpg

http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/get-attachment787.jpg


http://i8.photobucket.com/albums/a23/subingncali/get-attachm675ent.jpg

ngsm13
02-05-2007, 01:27 AM
Cool.

nG

1loudsuv
02-05-2007, 03:24 AM
Cool.

nG

not cool ive spent the last hour trying to set it up without reading the instructions

patience>me lol

adam71
02-05-2007, 03:54 AM
i want half baked so bad right now dam it im gonna have to order it online maybe frys will have it lol

http://www.dvdempire.com/Exec/v5_search_item.asp?userid=99365315584924&string=half+baked&site_media_id=&site_id=68&pp=&used=0

1loudsuv
02-05-2007, 04:15 AM
http://www.dvdempire.com/Exec/v5_search_item.asp?userid=99365315584924&string=half+baked&site_media_id=&site_id=68&pp=&used=0

THANKS!!

but i promised if she bought me all the stuff today i wouldnt buy anymore hd-dvds for 6 months lol but i did get a rewards card from teh magnolia store :naughty:

joetama
02-05-2007, 08:28 AM
$3200 huh.... Right on....

What amp did you get?

1loudsuv
02-05-2007, 09:59 AM
$3200 huh.... Right on....

What amp did you get?

3200 i lied i havent bought the amps yet.... :)

sorry but i was all excited last night lol

as you know the receiver was $1000

but the girl gave me the okay on some rotel amps dunno for sure if i should get those ones yet...


so what do you recomend b&w looking for 250-350 watts of clean power per channel i wouldnt mind buying a couple of mono blocks but i prefer one amp that can handle 5.1 since i doubt im going 7.1 soon but who knows lol but for real i doubt it i dont think any of my hd-dvds are encoded at 7.1

1loudsuv
02-05-2007, 10:06 AM
http://www.hometheaterstore.com/ProductDetails.asp?ProductCode=RMB1095

thats the one i was thinking of getting

joetama
02-05-2007, 10:52 AM
I was going to say something along those lines....

That RB-1095 is a beast of an amplifier... I have the RB-1080 which is the two channel version of that monster and I absolutely love it. Look around at local dealers to see if you can find a display model that they are willing to sell, could pick one up cheap!

That Denon is probably one of the only Denon's that I would buy. For a grand its not too bad.

Also, what I do (since two channel is what is most important to me) I got the RB-1080 then use my old receiver as my amp for my surrounds and center channel. You could save some money get the RB-1080 then just use the amp in the Denon to power the center/surrounds if you are looking to save some money....

1loudsuv
02-05-2007, 11:04 AM
well the most important speakers to me are the two fronts and the center. i watch a good amount of movies and also listing to music the surrounds arent that important lol

so any way i can wire that to a two channel amp?

joetama
02-05-2007, 11:07 AM
Yep, you can just go "Pre-Out" L&R to the two channel amp.

Then on the Denon just turn speakers A&B off since A&B are the two front channels...

adam71
02-05-2007, 11:53 AM
as you know the receiver was $1000



I have the 3805. I paid a grand as well. My favorite feature is the Denon Link which I use with my Denon DVD player. Of course I'm not switching over to HD-DVD or Bluray for a while since I don't even have a HDTV yet. I still love standard DVD.

mlstrass
02-05-2007, 12:27 PM
Yep, you can just go "Pre-Out" L&R to the two channel amp.

Then on the Denon just turn speakers A&B off since A&B are the two front channels...

Might want to verify that as on my 3802, which is a few years older, A&B is actually for 2 sets of surrounds. Not sure if that's been changed on the newer model.

And I agree with B&W_EE, get an amp for your LCR and use the receiver's amp to power the side/rear surrounds since they have much less source material and your front stage offers the biggerst impact, especially the CC.

1loudsuv
02-05-2007, 01:16 PM
Might want to verify that as on my 3802, which is a few years older, A&B is actually for 2 sets of surrounds. Not sure if that's been changed on the newer model.

And I agree with B&W_EE, get an amp for your LCR and use the receiver's amp to power the side/rear surrounds since they have much less source material and your front stage offers the biggerst impact, especially the CC.

mine is 7.1 and does have two sets of rears and fronts but also a and b and can be swithed vice versa

adam71
02-05-2007, 08:07 PM
mine is 7.1 and does have two sets of rears and fronts but also a and b and can be swithed vice versa


What mlstrass was referring to was on some of the other Denon receivers you didn't have a choice of front speakers (A & B). My 3805 for instance only has one set of front speaker outputs. But the 3805 has surround A & B plus surround back channels. Where as your 2807 has FRONT A & B but only 1 set of surround speaker outputs and a set of surround BACK outputs. The difference being that on the 3805 I can switch between 2 different surrounds and your 2807 cannot switch between them.

1loudsuv
02-05-2007, 09:36 PM
What mlstrass was referring to was on some of the other Denon receivers you didn't have a choice of front speakers (A & B). My 3805 for instance only has one set of front speaker outputs. But the 3805 has surround A & B plus surround back channels. Where as your 2807 has FRONT A & B but only 1 set of surround speaker outputs and a set of surround BACK outputs. The difference being that on the 3805 I can switch between 2 different surrounds and your 2807 cannot switch between them.

someone knows their receivers :eek: :laugh:

im thinking of returning my a1 and finally stepping up to the a2 since i will be able to get audio through hdmi now and hopefully a less glitchy player lol

adam71
02-05-2007, 10:16 PM
someone knows their receivers :eek: :laugh:

im thinking of returning my a1 and finally stepping up to the a2 since i will be able to get audio through hdmi now and hopefully a less glitchy player lol


If I were you I wouldn't bother with the A2. I would go with the HD-XA1 or even the HD-XA2. The A2 doesn't have a built decoder. That means the only audio you can get is the existing surround formats like DD EX and DTS ES. If you get the XA1 or 2 you can use the analog outputs on the player to the analog mulitchannel inputs on your 2807 and be able to hear the NEW surround formats. Like DD Plus, DTS HD, Dolby True HD. Or even PCM (uncompressed) 5.1. But I think PCM 5.1 is only being embraced by BLU-RAY. But none the less, I would definitely get a player with the built in decoders.

1loudsuv
02-05-2007, 10:37 PM
If I were you I wouldn't bother with the A2. I would go with the HD-XA1 or even the HD-XA2. The A2 doesn't have a built decoder. That means the only audio you can get is the existing surround formats like DD EX and DTS ES. If you get the XA1 or 2 you can use the analog outputs on the player to the analog mulitchannel inputs on your 2807 and be able to hear the NEW surround formats. Like DD Plus, DTS HD, Dolby True HD. Or even PCM (uncompressed) 5.1. But I think PCM 5.1 is only being embraced by BLU-RAY. But none the less, I would definitely get a player with the built in decoders.

ummmm from what i know and read you can get truhd with the a2 it has built in decoders jesus i think all the toshiba hd-dvd players do lol well i dont know of any that dont lol

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=9375816&&

adam71
02-05-2007, 10:45 PM
ummmm from what i know and read you can get truhd with the a2 it has built in decoders jesus i think all the toshiba hd-dvd players do lol well i dont know of any that dont lol


http://www.crutchfield.com/S-nSxlcDdXYSm/cgi-bin/ProdComp.asp?g=279850&c=16&s=0&cc=01&pt2=0&compareitems=052HDA2&x=20&y=0&compareitems=052HDXA1&compareitems=052HDXA2

Either someone is telling you wrong or Crutchfield is full of ****.


Not to mention the XA1 is a better player and is the same price as the A2 at Crutchfield.

joetama
02-05-2007, 10:46 PM
http://www.crutchfield.com/S-nSxlcDdXYSm/cgi-bin/ProdComp.asp?g=279850&c=16&s=0&cc=01&pt2=0&compareitems=052HDA2&x=20&y=0&compareitems=052HDXA1&compareitems=052HDXA2

Either someone is telling you wrong or Crutchfield is full of ****.


Not to mention the XA1 is a better player and is the same price as the A2 at Crutchfield.

Good chance of either.....

1loudsuv
02-05-2007, 10:55 PM
http://www.crutchfield.com/S-nSxlcDdXYSm/cgi-bin/ProdComp.asp?g=279850&c=16&s=0&cc=01&pt2=0&compareitems=052HDA2&x=20&y=0&compareitems=052HDXA1&compareitems=052HDXA2

Either someone is telling you wrong or Crutchfield is full of ****.


Not to mention the XA1 is a better player and is the same price as the A2 at Crutchfield.

most likely a cruthcfield mistake

look here

http://www.crutchfield.com/S-KyOTJQAfw0v/cgi-bin/prodview.asp?I=052HDA2&g=279850&s=0&cc=01


" 5.1-channel Dolby TrueHD available via HDMI output only"

and the only way you can get truhd without a built in decoder is via hdmi 1.3 and the only hd-dvd player with hdmi 1.3 is the xa2

joetama
02-05-2007, 10:59 PM
Sometimes I think this movie stuff is getting too complex...

Thank god I really am more of a stereo/music guy.....

1loudsuv
02-05-2007, 11:00 PM
oh yah im not buying a new player ill be taking my a1 back to best buy and exchanging it for a new one lol i did it once before when it got stuck on welcome screen. its a devo item so you get a new one or equivalent when it breaks :)

joetama
02-05-2007, 11:00 PM
Forgot the important part..... He is right about the HDMI 1.3 thing....

Pl8er
02-05-2007, 11:02 PM
We have a similiar setup. I'm running a 1st gen sony Wega 60" on a Denon receiver. Running a Denon DVD player as well. Amps are all QSC amps. I've got a pic somewhere. Let me see if I can add it.

adam71
02-05-2007, 11:33 PM
Forgot the important part..... He is right about the HDMI 1.3 thing....

Ok, so I'm trying to understand this. Are the HDMI inputs on his Denon receiver for audio as well as video?? This HDMI stuff really has me confused.







Thats why when I decide to upgrade to HI DEF video and audio I will make sure the player has analog 6 or 8 channel outputs.

joetama
02-05-2007, 11:43 PM
It should be.....

Don't quote me on that....

1loudsuv
02-06-2007, 12:53 AM
Ok, so I'm trying to understand this. Are the HDMI inputs on his Denon receiver for audio as well as video?? This HDMI stuff really has me confused.







Thats why when I decide to upgrade to HI DEF video and audio I will make sure the player has analog 6 or 8 channel outputs.

no its not 1.3 i dont know of any receivers out right now that are 1.3

but with hd-dvd and blu ray players they decode it with exception of some blu ray players (the new lg comes to mind) and once decoded they sent it to the receiver. receiver just plays it fine well not mine i dont have it hooked up like that yet lol need to buy another hdmi cable but thats what i have read.

ballstothewall
02-06-2007, 01:31 AM
Amps are all QSC amps. I've got a pic somewhere. Let me see if I can add it.



Yay! Another guy with QSC... I'm not alone any more.

What are you running?

joetama
02-06-2007, 10:38 AM
Yay! Another guy with QSC... I'm not alone any more.

What are you running?

Hey man I used to run MX-1500a on my DM330i's.....

1loudsuv
02-06-2007, 11:38 AM
me i love how the mcintosh and rotel amps look and i bet they are some clean sounding amps to :)

joetama
02-06-2007, 11:49 AM
me i love how the mcintosh and rotel amps look and i bet they are some clean sounding amps to :)

I think Classe is rather ****.....

1loudsuv
02-14-2007, 02:51 AM
links to clasee?

joetama
02-14-2007, 11:34 AM
Here you go....

http://www.classeaudio.com/