PDA

View Full Version : Emergency Brake Bypass for Flip Out dvd



Trey803
01-27-2007, 06:01 PM
My cousin got a Jensen flip out dvd/cd player about 3 weeks ago. I helped him install it and we got everything to work exceppt it wont play dvds. When you try to play one it sais that dvd's cannot be played while the car is not parked. I was aware that flip outs had this feature and thought that I would be able to bypass it myself. I was unseccusefull so he took it to a local audio shop. They said they they couldnt not even get ut to work hooked up the right way. He baught it from cruthcfield so we called them and they gave us a sequence to follow which invovled presseing the parking break and then realeasing and so on. We tried this and this also did not work. My question is how to I get the dvd feature to work?

jmanpc
01-27-2007, 06:02 PM
touch the brake wire to ground, take it off, then touch it again and leave it attached. voila.

Trey803
01-27-2007, 06:06 PM
So you mean the brake wire as in the one coming out of the headunit that sais attach this to parking brake

Trey803
01-27-2007, 06:07 PM
Does the HU have to be turned on when I do this and/or does it have to be on the screen with the warning that dvd cannot be played while the vehicle is in motion?

jmanpc
01-27-2007, 06:08 PM
Yeah. Just strip back some insulation on the ground wire, about half an inch is plenty. Clip off the parking brake wire to where it's long enough to reach the stripped spot on the ground wire. With the unit on, touch the brake wire to ground, take it off and wait 1 second, then touch it back to ground and you should be able to see the movie. Don't take the wire off- twist it around the ground wire and tape it up. Then, you'll be golden.

jmanpc
01-27-2007, 06:09 PM
And yes, have it on the DVD screen.

docutech
01-27-2007, 06:09 PM
I thought the Jensens had a code you could put in to bypass that?

93 saturn sl2
01-27-2007, 06:15 PM
From another forum..

ATTENTION TO ANYONE WITH A JENSEN VM9311,VM9411, VM9511TS and/or 9021TS

YOU CAN BYPASS THE PARKING BRAKE SECURITY FEATURE FOR FREE!!!! WITHOUT PAYING FOR THOSE PULSE BOXES OR ANY ADDITIONAL HARDWARE!!!!!

YES THE LITTLE BLACK BOXES WORK....BUT THEY'RE A SCAM CAUSE YOU CAN DO THIS FREE USING THE JENSEN FACTORY OVERRIDE CODE

So if that isn't clear enough, let me further explain. The code is a permanent way of disabling the brake override on the jensen units.


There are two ways of doing this:

Insert the DVD

After the disc loads and plays you will see a blue screen telling you "it is unlawful to drive with a movie blah blah blah"

1)Activate the brake sequence and disable the blue screen using the hand brake, the switch method or anything else to give the unit its three pulses to disable that freakin blue screen.

(What I did was I installed my radio entirely, then took the pink wire and touched for two seconds, removed for two seconds and then touched and held the negative pole of a mower battery laying on my passenger seat until the screen was no longer blue.)


2) Next, on the main remote press stop twice, then 1, 2, 6, 4.

You will now see a hidden menu that says:

Region Code
Brake Override (I know you're drooling by now)
Macrovision (Watch all the burned and pirated movies you want if this option is off)
Loader Version
Model Version


3) Using the right joystick on the unit, navigate to the options of your choice, click on them to toggle on, off or which region code you want.

This is what you want:

Region Code: 1
Brake Override ON
Macrovision: OFF

When your done, click SYS SETUP on the main remote TWICE to save the settings and bingo, your done!!! Hooray!!! You can now kill your whole family in the car while watching that adult movie while your driving.....


The other way of doing this is by not engaging the parking brake sequence, thus you're inputting the code blindly.

1) Insert the DVD and you'll get the blue screen.

(If you have more than one tv, the unit itself will have the blue screen but the additional tv's you have plugged in will NOT, they will show the dvd menu. Thus you will be able to see the hidden menu on the additional screens after inputting the code, but not on the main unit because of its blue screen.)

2) On the main remote, push stop twice and then 1, 2, 6, 4

3) Push the joystick on the unit SOUTH twice and then click it once.

4) Press SYS SETUP on the main remote twice to save your settings.


It may take a few tries but you'll get it. This method can be done if you don't want to bother temporarily activating the brake sequence, but if you only have the unit and no additional tv's, its #$%^&* **** hardbecause you can't see the settings your changing.

docutech
01-27-2007, 06:16 PM
yea what he said! ^^^^^^^^^^^^^

Trey803
01-27-2007, 06:21 PM
Yea he was told by the audio shop told him to press 6 and hold it and do that 3 times. 666 wierd I know....this didnt work thought. So which method do I use?

TrlcKed_OuT
02-02-2007, 10:59 PM
is there any codes like that for alpines i have avi-d900 ??

gl0ck
02-02-2007, 11:02 PM
stop stop 1, 2, 6, 4 works like a charm.

dinty01
02-02-2007, 11:06 PM
i know for the alpines you can ground the wire to make it able to play a dvd while driving, i did it with my d300 and it works fine

dinty01
02-02-2007, 11:07 PM
stop stop 1, 2, 6, 4 works like a charm.

is this for the alpines?

TrlcKed_OuT
02-02-2007, 11:08 PM
mine has 2 brake bypass wires from the deck..its weird..

Chevyaudio
02-02-2007, 11:09 PM
yeah...stop stop 1264 works,


or you could be ghetto and rig up a switch on the parking brake wire to a ground, and flip it 3 times everytime you get in the car.

95volvosx
02-02-2007, 11:09 PM
I grounded my wires on the IVA-D300 and it didn't work, I just bought a bypass and I'm waiting for it to come in now.

dinty01
02-02-2007, 11:12 PM
2? hmm, never seen any other alpine other than mine so I dont know what to say there, but Im sure someone one here will be able to tell ya how to get around it

dinty01
02-02-2007, 11:15 PM
or you could be ghetto and rig up a switch on the parking brake wire to a ground, and flip it 3 times everytime you get in the car.


:wave: hehe

lilmaniac2
02-02-2007, 11:16 PM
stop 1264 or w/e doesnt work on pre 06 jensens :)

gl0ck
02-02-2007, 11:19 PM
no need, they ground no sequence needed....I like the 06 jensens better anyways, Atleast i cant get fired if i use the code, well i could i guessss...

Chevyaudio
02-02-2007, 11:20 PM
stop 1264 or w/e doesnt work on pre 06 jensens :)

Yes it does...

sometimes it takes 5 or 6 times to get the timing down.

lilmaniac2
02-02-2007, 11:25 PM
no need, they ground no sequence needed....I like the 06 jensens better anyways, Atleast i cant get fired if i use the code, well i could i guessss...

wrong... 05 jensens have to see the ground sequence... thanks for playing :)

dinty01
02-02-2007, 11:39 PM
wrong... 05 jensens have to see the ground sequence... thanks for playing :)

:slap:

troy_audi0
02-03-2007, 03:26 AM
Wait 2more mo's and get an Eclipse or Clarion & You will have no problems ever..
Peace troy

sic_fx
02-05-2007, 01:27 AM
would this also maybe work for the dual flip outs?

Tolmes213
06-03-2007, 11:36 PM
I need help with this also...does this work on Panasonics...if not can you give a step by step of how to set it up...yes i am a noob lol

RipDaJacka
06-04-2007, 12:25 AM
okay if its the Jensen VM9312... same one I have go to the main menu (where u set the clock) and press 5 4 3 2 1 0 0 and a Hidden menu will come up.. select Brake Override option and turn it ON.. then u'll be set.. PM me and let me know if this works.. It worked like a charm on my 9312