PDA

View Full Version : Sq/In for 12" Fi Q's



rpfuror
01-15-2007, 10:44 AM
I’m looking for some suggestions on my next box build. I have designed and constructed many boxes for myself and forum member (for this and other forums), usually based on vender specs, members targets (ie net volume and tuning freq) and sometimes buy the use of winisd.

Right now I have a set of 12” Fi Q’s that I am designing a box for that will be 5 cu/ft net @ 32hz. This is where I need some suggestions. How many sq/in of port should I be targeting?

Right now I have a port that is 6” x 10” x 25” to give me my 32Hz.

How would you design for a Daily Driver?

rpfuror
01-15-2007, 11:10 AM
Here is how the design sits right now, with the specs from my first post.

http://i135.photobucket.com/albums/q145/rpfuror/Box%20Design/532.jpg

skadude016
01-15-2007, 11:12 AM
go with 60-65 :)

skadude016
01-15-2007, 11:14 AM
6” x 10” x 25”

with those specs you have 60 sq. inches

rpfuror
01-15-2007, 11:16 AM
Yeap 60 is what I designed to;) looks good then?

skadude016
01-15-2007, 11:18 AM
heck ya man :) should sound awesome

profundus-sanus
01-15-2007, 11:30 AM
I would go for about 70. I put 60 to my q15 in 4 cubes @ 30, you'll have a little more linear displacement than me and twice the thremal capacity and a bigger box.

rpfuror
01-15-2007, 11:32 AM
With the 60 do you have any distortion / noise?

skadude016
01-15-2007, 11:37 AM
I would go for about 70. I put 60 to my q15 in 4 cubes @ 30, you'll have a little more linear displacement than me and twice the thremal capacity and a bigger box.

huh?

matt_martin87
01-15-2007, 02:04 PM
I have 36sqin for my 1 12" Q and I have no distortion/port noise. I'd guess that 30 sqin of port per sub wouldn't be much worse.

mazdakid
01-15-2007, 06:17 PM
31.25sq" is enough for my mt12