PDA

View Full Version : How do i make 2 ohm load with dual chamber box?



AgEnT
01-13-2007, 08:41 PM
Ok this might be stupid, but my friend has 2 SVC 4 ohm subwoofers that have their separate chambers. Right now, they are wired each to a different terminal and are series wired to the 2 channel amp. I am wondering how do i make this a 2 ohm load? how can he get the wiring from one chamber to the other to parallel wire it, or can he do it after they are outside of the box? if this doesnt make sense, ill try to clear it up, but its hard to say. Thanks for the help

Rich B
01-13-2007, 08:46 PM
"2 DVC 4 ohm subwoofers..........how do i make this a 2 ohm load?"


You cant.

The final load can either be 1 ohm or 4 ohm when both are run together as a single channel..

Kagymp5
01-13-2007, 09:24 PM
wrong section and it wont happen

xluben
01-13-2007, 09:55 PM
2 DVC 4 ohm subwoofers... ...2 channel amp... ...2 ohm load

here's your options:

option 1
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/woofer_wizard/2_4ohmDVC_1ohm.gif

option 2
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/woofer_wizard/2_4ohmDVC_4ohm.gif

but if it's a two channel amp he can do option 2 and bridge the amp. then each channel sees a 2 ohm load.

or he could wire each sub like this:

option 3:
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/woofer_wizard/1_4ohmDVC_2ohm.gif

and then wire each sub to a channel of the amp.

if you post what subs/amp it is, someone can be of further help.

nismos14
01-13-2007, 10:09 PM
And it can be wired in or out of the box, no difference.

AgEnT
01-13-2007, 10:10 PM
SVC**** lol

xluben
01-13-2007, 10:35 PM
how about you just tell us what subs/amps you're dealing with?

http://www.rockfordfosgate.com/rftech/woofer_wizard/2_4ohmSVC_2ohm.gif

http://www.rockfordfosgate.com/rftech/woofer_wizard/2_4ohmSVC_8ohm.gif

AgEnT
01-14-2007, 01:08 PM
no one understands my question, i know how to wire subwoofers but ive never had a two chamber two terminal box. do i just put both postive speaker wire into the + speaker on the amp and put both negative speaker wire into the - speaker on the amp?

ultimate157
01-14-2007, 01:11 PM
no one understands my question, i know how to wire subwoofers but ive never had a two chamber two terminal box. do i just put both postive speaker wire into the + speaker on the amp and put both negative speaker wire into the - speaker on the amp?

yes.

nismos14
01-14-2007, 01:11 PM
Why would it change because its two terminals? You know how to wire subs, so you know the answer.










































And yes, do what you stated in post #8 :)

juststartin
01-14-2007, 08:20 PM
run 1 wire from one terminal to the other terminal outside the box, connecting both negs. and both pos. togehter, then run another wire out of either terminal to the amp....