PDA

View Full Version : What size port do i need?



prophecy
01-10-2007, 06:39 PM
I jsut finished building a 6 Cubic ft. box for the Team Rockford 12 How many Hz should i be tuning to and what size ports should i be putting in.... Im lost when it comes to tuning an enclosure.

dkmesa
01-10-2007, 06:41 PM
you left out way too much information

prophecy
01-10-2007, 06:47 PM
what info do you need

closedcasket7
01-10-2007, 06:49 PM
he needs the dimensions of the box

mazdakid
01-10-2007, 06:56 PM
i thought rf just said to use 2 4" ports?

prophecy
01-10-2007, 06:56 PM
41w x 19.5h x 16.5d

Each corner has a (2x4) for bracing (1.5x3 18' tall)

prophecy
01-10-2007, 11:46 PM
anyone?

406er
01-11-2007, 12:05 AM
6 cu ft gross for 1 12. ahhhhhhhhh, its a bit to big. whats the power handleing of that sub, and see if u can get the T/S peramiters. whats the modle number of the sub, ill see if u can dig something up at rockfords site.

as a rule of thumb, 12s like around 1.75-2.5 cu ft net, so with driver displacement and vent displacemnt, your lookin around 3 to 3.25 cu ft, depending on what type of vent your using, slot or round, and how many ports.

prophecy
01-12-2007, 11:40 PM
6 cu ft gross for 1 12. ahhhhhhhhh, its a bit to big. whats the power handleing of that sub, and see if u can get the T/S peramiters. whats the modle number of the sub, ill see if u can dig something up at rockfords site.

as a rule of thumb, 12s like around 1.75-2.5 cu ft net, so with driver displacement and vent displacemnt, your lookin around 3 to 3.25 cu ft, depending on what type of vent your using, slot or round, and how many ports.

When i called RF i said the same thing. I asked if it was too big and he said these subwoofers have been used in a 10 cubic ft. box....

96civ
01-12-2007, 11:49 PM
How do you determine the port area you need for a xx diameter sub?