PDA

View Full Version : 10" Type R + T10001bd box help



rdzm50
11-29-2006, 07:18 PM
Anyone have a single 10" Type R ported ? or have any suggestions.... i was thinking maybe 1.5 cubes with a 6" aeroport (because i have it laying around)... what do you think?

rdzm50
11-29-2006, 07:23 PM
also forgot to say this is for daily driving... in a explorer sport

rdzm50
11-30-2006, 03:37 PM
bump

rdzm50
12-03-2006, 04:48 PM
ttt

PowerNaudio
12-03-2006, 06:16 PM
i have a 10" type r on that same amp.
in a 1.5cuft at 32Hz. it hits low as hell. but the mid 80 and up it lacks it well it doesnt lack it i think the amp just pushes it too hard at that freq. and it sounds rught because if i lower the volume the sub will actualy sound nice up there too.
so i have to say too much power because of impedance drop maybe.

but its a nice low end hitter.

9512ds
12-03-2006, 06:20 PM
why would you want the woofer to play that high?

PowerNaudio
12-03-2006, 06:43 PM
why would you want the woofer to play that high?

humm because 80Hz still subwoofer duty!.

does that make any sence to you?

i have has subs play all the way to 120Hz in perfect harmony with the rest of the system and do it well.

rdzm50
12-03-2006, 09:55 PM
i have a 10" type r on that same amp.
in a 1.5cuft at 32Hz. it hits low as hell. but the mid 80 and up it lacks it well it doesnt lack it i think the amp just pushes it too hard at that freq. and it sounds rught because if i lower the volume the sub will actualy sound nice up there too.
so i have to say too much power because of impedance drop maybe.

but its a nice low end hitter.

wt... what impedence drop.... there is a impedence rise from the box... and you got pics of it?

PowerNaudio
12-03-2006, 10:16 PM
what exacly are you asking?
impedance drop happen for many reasons on a sub. over heated voice coil from too much power on low frequencies. hum yeah some times from the enclosure. humm i think theres a couple other reasons.

lincolnls
12-03-2006, 10:22 PM
humm because 80Hz still subwoofer duty!.

does that make any sence to you?

i have has subs play all the way to 120Hz in perfect harmony with the rest of the system and do it well.

most SPL set ups run that high.

in a SQ set up your mids should be picking up around 60hz give or take.

PowerNaudio
12-03-2006, 10:29 PM
most SPL set ups run that high.

in a SQ set up your mids should be picking up around 60hz give or take.
i would say so if you have a decent set of midbass drivers. but for most cases. the sub will do 80hz and it doesnt have to be an spl set up to hit that high.
personaly i dont see it as that high ither.

rdzm50
12-03-2006, 10:39 PM
what exacly are you asking?
impedance drop happen for many reasons on a sub. over heated voice coil from too much power on low frequencies. hum yeah some times from the enclosure. humm i think theres a couple other reasons.

naw i'm wondering what you are talking about because i have not heard of anything causing a impedence drop... and enclosures cause impedence RISES... not drops so... i don't really know what you are talking about there... but do you have pics of your set up?

PowerNaudio
12-03-2006, 10:44 PM
here is a couple of pics on that enclosure http://www.cardomain.com/ride/402743/17

rdzm50
12-03-2006, 10:51 PM
here is a couple of pics on that enclosure http://www.cardomain.com/ride/402743/17

thx... and btw you do some pritty good work

PowerNaudio
12-03-2006, 10:54 PM
thanks. i try. that enclosure its only temporary and getting replaced with a tc-3000 15" power with dual rockford fosgate T10001BD, now my debate is should i take the back seats out and build an enclosure there or just build the system on a crx.
hummm.

rdzm50
12-03-2006, 10:57 PM
thanks. i try. that enclosure its only temporary and getting replaced with a tc-3000 15" power with dual rockford fosgate T10001BD, now my debate is should i take the back seats out and build an enclosure there or just build the system on a crx.
hummm.

what program did you do those designs on... kinda looks like sketch up... ???

PowerNaudio
12-03-2006, 11:10 PM
it is!

rdzm50
12-03-2006, 11:12 PM
it is!

looks like you are pritty good with it.... so do you think i can make this box and have it tuned decent if it is only 1.5 cubes with a 6" aero?

PowerNaudio
12-05-2006, 02:48 PM
do you only have 1.5cuft of enclosure not including the displacement of the port to work with?